Annonce
Elbobladet

Mmm, melormepesto: Insekter var på menuen i vinterferien

Store og små kokkererede på biblioteket, hvor de lavede pesto med melorme. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Fredericia: - Det smager lidt af chips, lød det fra enkelte børn, efter de nysgerrigt havde taget en lille håndfuld melorme i munden og tygget dem igennem.

Tirsdag lå de labre larver ikke i slikposer. I stedet var det rigtige melorme, som blev spist, da Fredericia Bibliotek bød på anderledes madlavning. Charlotte Bay, der er madformidler og står bag virksomheden Bug Amok, gjorde børn og voksne klogere på insekter som fødevarer.

Med en stærkt voksende verdensbefolkning er der nemlig brug for at tænke i nye baner, når det gælder fødevarer, og her er insekter et alternativ til det velkendte slagtekød. Sammenlignet med disse er CO2-udledningen ved at producere insekter nemlig langt mindre, forklarede hun kort i sin introduktion, inden det gik løs i det alternative, lille køkken, der var sat op i dagens anledning.

Ristede melorme var på menuen. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Ikke afskrækket

Karl-Emil Østergaard og morfar Bjørn Medom Nielsen var nogle af dem, som var mødt op for at afprøve melormene. Særligt for yngstemanden var det færdige produkt, en pesto bestående af blandt andet melorme, basilikum, parmesanost og krydderier, en stor succes.

- Jeg synes, det er vanvittigt lækkert, var den kontante udmelding fra Karl-Emil Østergaard, som holdt vinterferie fra børnehaven.

- Det smager lidt af slik, sagde han, uden at der lød et ønske om at få det byttet ud med den ugentlige fredagssnolder.

For morfar var det tilmed første gang i livet, at han testede melorme.

- Jeg er ikke vant til at smage fremmed mad, men jeg synes, det smager fint. Jeg er ikke blevet afskrækket af det, sagde Bjørn Medom Nielsen.

Annonce

Allergi forhindrede smagning

Hos Olander Christensen og farmand Filip Christensen var vurderingen en smule hårdere.

- Jeg bryder mig ikke så meget om det, men det smager godt nok på brød, sagde Olander Christensen.

Hans far måtte gå hjem uden at have smagt pestoen. Filip Christensen har nemlig skaldyrsallergi, hvilket til egen overraskelse betyder, at han ikke måtte smage på melormene.

- Så det kommer næppe på menuen derhjemme, konstaterede han, men tilføjede, at det havde været en hyggelig indeaktivitet i den regnvåde ferie.

Torsdag fortsætter vinterferieaktiviteterne for de yngste med dukketeater på Taulov Bibliotek og Fredericia Bibliotek.

Bjørn Medom Nielsen og Karl-Emil Østergaard holdt morfar-barnebarn-dag på biblioteket, hvor de lavede pesto og smagte på melorme. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Melorme vakte interessen blandt de mindste. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Charlotte Bay lærte børn og voksne om insekter som fødevare. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Olander Christensen var positiv over for pesto med melorme, hvis det er på brød. Det overgår dog ikke favoritsnacken, hvid chokolade. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce