Annonce
Elbobladet

Morfin-byen Fredericia: Borgmester lover flere penge til forebyggelse og misbrugs-behandling

Analysen er snart klar. Og byrådet har sat penge af til at føle dens anbefalinger, fortæller borgmester Jacob Bjerregaard (S). Arkivfoto: Fredericia Kommune

Jacob Bjerregaard (S) håber, at en kommende analyse kan vise nye veje i indsatsen mod blandt andet morfin-misbrug i Fredericia. Og pengene er klar.

Annonce

Fredericia: - Den forebyggende indsats mod misbrug og narkomani i Fredericia skal styrkes. Det er vi i gang med. Men jeg og vi er bestemt også lydhøre over for forslag og ideer til, hvordan vi bedre hjælper folk ud af misbrug - og forebygger, at de overhovedet begynder.

Sådan siger Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S) som en reaktion på eks-narkoman Jeppe Risom Meiers efterlysning af en langt stærkere forebyggende indsats for at holde børn og unge fra stofferne. Blandt andet de morfin-præparater, der i disse år florerer så markant på Fredericias narkomarked.

- Det er meget vigtigt, at vi lytter til eks-narkomaners forslag og erfaringer. Og vi skal altid være villige til at se på, om vores systemer kan fungere bedre, siger Jacob Bjerregaard.

Vi har fokus på området og har penge klar.

Jacob Bjerregaard (S), borgmester
Annonce

Pengene er klar

Borgmesteren er enig med Jeppe Risom Meier i, at de unge har brug for et et stærkt selvværd, når de skal forsøge at holde stofferne fra livet.

Det er blandt andet dét, der sigtes på med de to nye projekter U-Turn og Headspace. Men Bjerregaard understreger, at alle spiller en rolle, når det handler om at hjælpe børn til at vokse op med et stærkt selvværd. Ikke kun de, der er ansat til det.

- Jeg synes, at vi i vores behandlingssystemer har rigtig mange, enormt dygtige ildsjæle ansat. De gør en stor og helhjertet indsats. Men vi skal altid være klar til at overveje, om tingene kan gøres anderledes. Derfor satte vi sidste år gang i en grundig analyse af hele misbrugsområdet. Den er formentlig færdig omkring årsskiftet, og det bliver spændende at se, hvad den viser, siger Jacob Bjerregaard.

I det kommunale budget står der aktuelt 750.000 kroner klar til at følge op på de anbefalinger, analysen kaster af sig.

- I forvejen sætter budgettet 750.000 kroner af til U-turn. Og måske vi kan ende med også at flytte rundt på andre midler. Det vil vise sig, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce