Annonce
Elbobladet

Morfin-byen: Politiet venter på kommunen

Politiet afventer den kommunale proces, inden de eventuelt melder ud med nye tiltag mod narko- og forfinproblemet i Fredericia. Arkivfoto: Michael Bager
Borgere har afleveret over 200 forslag til en forbedret indsats mod Fredericias morfin- og narkoproblemer. Politiet har ikke sparket ind med idéer.
Annonce

Fredericia: Sydøstjyllands Politi har ikke umiddelbart nogen forslag til en styrket indsats mod Fredericia morfin- og narkoproblemer.

Da Fredericia Kommune 23. september inviterede til dialogmøde på baggrund af en misbrugsanalyse og oplysninger om store lokale narko- og morfinudfordringer, deltog politiet ikke. Fra borgerne kom der over 200 forslag i kassen. Forslag, der siden har indgået i de kommunale budgetovervejelser.

Men ifølge Sydøstjyllands Politis kommunikationschef, Ulla Kaspersen, har politiet ikke en liste med idéer til nye tiltag.

ElboBladet har spurgt, hvilke idéer politiet har, og om borgerne i Fredericia kan hjælpe politiet bedre. Ulla Kaspersen skriver tilbage, at politiet afventer kommunens overvejelser og henviser til et mail-citat fra chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen.

- Sydøstjyllands Politi har tidligere beskrevet den politifaglige vinkel på problemstillingen, hvor løsningerne jo i øvrigt i meget høj grad skal findes ud fra en social –, forebyggelses - og misbrugsbehandlings vinkel. Der er nu en politisk og budgetmæssig proces i gang Fredericia Kommune, og Sydøstjyllands Politi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Fredericia Kommune og andre god kræfter i Fredericia, hver ud fra vores ansvarsområde og faglige ekspertise, citerer Ulla Kaspersen chefpolitiinspektøren for at sige.

Redaktionen har bedt om et interview, men har fået afslag på yderligere kommentarer.

Det er jo helt, helt vildt.

Karina Lorentzen (SF)

Annonce

Hvad siger justitsministeren?

Også på Christiansborg er spørgsmålet om nye politi-tiltag kommet på bordet.

SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, der er valgt i Kolding, betegner den fredericianske misbrugsrapports konklusioner som "helt, helt vilde". Hun har på baggrund af analysen og ElboBladets artikler om morfin- og narkoudfordringerne stillet spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S).

- Vil ministeren kommentere på behovet for, at politiet opgraderer sin indsats i Fredericia mod morfin (og anden receptpligtig medicin), der sælges ulovligt?, spørger hun.

Analysen, der er udarbejdet af Center for Rusmiddelforskning, viser blandt andet, at op til 50 procent af de lokale unge under 18, der har været i misbrugsbehandling de senere år, har haft et morfin-misbrug.

Karina Lorentzen Dehnhardt (S) har stillet spørgsmål til justitsministeren for at høre, om politiet vil tage nye skridt mod narko- og morfin-udfordringerne i Fredericia. Foto: Steen Brogaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Et øjeblik: Den meget nære nabo

Annonce