Annonce
Elbobladet

Morfinbyen: Nye skridt til indsats mod misbrug overvejes

Fredericias udfordringer med misbrug af blandt andet morfin er større end andre steder, fastslår blandt andet Center For Rusmiddelforskning. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Politikere og embedsmænd mødtes med ildsjæle for at diskutere nye muligheder i kampen mod narkohandel og misbrug. En app er blandt de foreslåede tiltag.

Fredericia: Hvis der kan findes nye metoder og indsatser i kampen mod Fredericias misbrugsudfordringer, så skal det gøres. Det mener udvalgsformand Peder Tind (V), der forleden sad ved bordenden, da byrådets social- og beskæftigelsesudvalg mødtes med Sune Nørgaard Jakobsen og Kennet Kjestrup.

De to mænd har slået til lyds for en håndfuld nye skridt, der skal angribe udfordringerne med misbrug af blandt andet morfin i Fredericia - men også forebygge misbrug i det hele taget. Med deres baggrunde indenfor blandt andet pædagogik og arbejde med udfordrede og udsatte har de stillet en række forslag, som de fik mulighed for at fremlægge for det samlede udvalg og kommunale embedsfolk.

- Det var et godt møde, siger Peder Tind.

Til januar skal byrådsudvalget beslutte, hvordan de ekstra fem millioner kroner, kommunen har sat af til forebyggelse og behandling, skal bruges. I den forbindelse kan forslagene fra Sune Nørgaard Jakobsen og Kennet Kjestrup komme i brug.

- Det er for tidligt endnu at sige, hvad vi gør. Men de holdt et godt oplæg, som satte nogle takker i gang, siger Peder Tind.

Det lyder som en spændende idé.

Peter Tind (V)

Annonce

Spot en misbruger

Kennet Kjestrup og Sune Nørgaard Jakobsen lagde allerede i foråret billet ind på et kaffemøde med kommunen for at snakke om idéer til misbrugsbekæmpelse. I mellemtiden har de udtænkt fem konkrete forslag, som de også har fortalt om i ElboBladet.

Det var blandt andet disse fem forslag, der kom på bordet under mødet med byrødderne. Blandt dem idéen om en app, som børn, unge og forældre kan downloade på telefonen.

- Den skal indeholde informationer om forskellige stoffer, farer, symptomer og andet. Og også tips til, hvordan man spotter en misbruger - for det er ikke altid let, siger Sune Nørgaard Jakobsen.

De to er allerede gået i gang med at udvikle app'en, og de håber, at kommunen vil være med i projektet, som kan realiseres for under 50.000 kroner.

- Det er en spændende og informativ idé. Det er er vigtigt at formidle information om de her ting, og hvis en app kan gøre det, er det et spændende tiltag, siger Peder Tind.

Inden han og udvalget melder sig klar til at være medudvikler af app'en, skal en række ting dog undersøges og overvejes nærmere, forklarer han.

Annonce

Paradigmeskift

På kaffemødet blev der også talt om et nyt sigte i den forebyggende indsats.

- I dag er stofferne alle steder. Ikke kun blandt socialt udsatte. Derfor skal det forebyggende arbejde også være være alle steder - ikke kun blandt socialt udsatte eller overfor unge, som man har konstateret er på vej ud på et sidespor. Det vil være et skifte at fokusere hundrede procent på stofferne og mindre på det sociale, siger Kennet Kjestrup.

De to lægger derfor op til, at kommunen etablerer et forebyggende arbejde, der er tilstede på skolerne allerede fra 7. klasse og opefter. Dels for at forebygge blandt eleverne, men også for at ajourføre lærerne, som ikke kan forventes at vide alt om nutidens misbrug og stoffer.

Peder Tind synes, at tankerne lyder spændende.

- Vi har alle en fælles interesse her, og der er ingen tvivl om, at den forebyggende indsats kan styrkes. Det kan gøres på flere måder. For eksempel den, Kennet og Sune talte om. Man kunne også opjustere U-Turn igen. Der er i det hele taget flere veje at gå. Og vi skal i udvalget beslutte en kurs. Det bliver det første, vi tager fat på efter årsskiftet, siger udvalgsformanden.

Kennet Kjestrup (til venstre) og Sune Nørgaard Jakobsen mødtes med byrådsudvalget for at fremlægge idéer til nye indsatser mod misbrug. Foto: Peter Friis Autzen
Udvalgsformand Peder Tind (V) syntes, at flere af de nye idéer lyder spændende. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce