Annonce
Elbobladet

Morfinbyen: Sådan kom problemet i avisen

Journalist Peter Friis Autzen skriver for ElboBladet og Fredericia Dagblad. Torsdag 8. oktober fortæller han om serien og de mennesker, han har mødt undervejs. Biblioteket arrangerer, men foredraget finder sted i teaterets lille sal, hvor der er plads til god corona-afstand. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce

Fredericia: I efteråret 2018 satte ElboBladet fingeren på et af Fredericias ømme punkter. Med en stribe artikler beskrev ugeavisen fæstningsbyens problem med misbrug og ulovlig handel med morfinpræparater.

Artiklerne åbnede manges øjne for, at ikke alt i Fredericia er godt.

- Jeg fik en del kritik for at holde fast i emnet. Men det var vigtigt ikke at give slip, siger Peter Friis Autzen.

Artikelserien vandt guld ved Danske Mediers uddeling af priser for ugeavisjournalistik, ligesom den blev indstillet til en Cavling og Spadestikprisen. Serien medvirkede til, at kommunen satte ekstra millioner af til kampen mod stofmisbrug. Et tabu blev svækket, og en ubehagelig sandhed kom frem.

Peter Friis Autzen hævder ikke at være ekspert i hverken misbrug, straffelov, kriminalitet eller den lægelige indsigt på området. Men han har talt med mange, der er det - og med folk, der har oplevet nedturen på egen krop.

Det fortæller han om torsdag 8. oktober klokken 19. Gratis tilmelding på bibliotekets hjemmeside. Arrangementet finder sted i teaterets lille sal, hvor der er god plads til corona-afstand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Historisk rundgang i Trinitatis

Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Facelifted Crossland uden X

Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Annonce