Annonce
Elbobladet

Mundbind er gratis for socialt udsatte i Fredericia

Mundbind har været påbudt i den offentlige transport siden i lørdags. Udsatte borgere kan få dem udleveret gratis fra Fredericia Kommune. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Borgere, der af den ene eller anden grund er i kategorien socialt udsatte, kan få udleveret mundbind gratis i Fredericia Kommune.
Annonce

Fredericia: Siden i lørdags har det været et krav, at borgere skal have mundbind på i den kollektive trafik.

Mundbind til borgere, der er enten på integrationsydelse, kontanthjælp eller på anden vis er socialt udsat, har fra samme dag kunne hentes i Fredericia Kommune.

Mundbindene udleveres i tilbud på det sociale område, i borgerservice på rådhuset, på jobcenteret i Danmarkstræde 13, på biblioteket, på uddannelsescentret, i Korskærparken og hos Kirkens Korshær.


Vi har en forventning om, at de, som kommer for at hente mundbind, kommer, fordi de har brug for det.

Ditte Sofie Cramon, stabschef


Sundhedshuset kommer til at udlevere mundbind til flextrafik, der udleverer til børn og unge over 12 år, som transporteres af kommunen. Det oplyser Fredericia Kommune til Fredericia Dagblad.

Ditte Sofie Cramon, stabschef i sundhed og velfærdsinnovation i Fredericia Kommune oplyser, at listen over steder, hvor mundbindene kan udleveres, måske vil blive udvidet.

Annonce

Intet mundbind-politi

Hvordan kommer man til at sikre, at mundbindene udleveres til de rette borgergrupper?

- Vi tror, der er ganske få, der vil forsøge at udnytte det. Men vi kommer ikke til at stå og sige nej til borgere, medmindre det er meget tydeligt, at det er borgere, der selv kan gå ned og købe mundbind, siger Ditte Sofie Cramon.

Mundbindene bliver leveret fra centrallageret og bliver af modellen type-1. Den model er blandt andet godkendt til at bruge i den kollektive trafik.

Mundbind-påbuddet kan også efterleves ved at bruge et visir. Arkivfoto: Ludvig Dittmann.
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Elbobladet

Et øjeblik: Spring ud og fald ned

Elbobladet

Foredrag: 100 er det nye sort

Elbobladet

God plads i smart indpakning

Annonce