Annonce
Elbobladet

Musicalakademiet: Den sindige morsingbo lærte alt om ballet-spjæt og store armbevægelser

Søren Bech-Madsen var blandt de første elever, der blev optaget og uddannet på musicalakademiet. Han er siden flyttet tilbage til Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen
Han var blandt de allerførste elever på det nye musicalakademi i Fredericia. Det er 20 år siden nu - og næsten intet er som før.

Fredericia: - Jeg er hjemme i Fredericia igen.

Søren Bech-Madsen ser ud af vinduet fra sin lejlighed på anden sal - få hundrede meter fra Musicalakademiet, hvor han for 20 år siden gik i gang med at uddanne sig til en af landets første, rigtige, professionelle musicalperformere.

Hjemme "igen", fordi årene siden da har ført ham til blandt andet København. Men for at være i begivenhedernes centrum - og fordi han elsker Fredericia - flyttede han hertil igen for et års tid siden.

Lejligheden bærer præg af hans kærlighed til teater, film og superheltetegneserier. Især det sidste springer i øjnene, fordi en række samlerobjekter og kunstfærdige figurer af Hulk, She-Hulk, Spiderman og andre næsten springer en i møde, når man træder ind.

Med tydelig nordjysk dialekt tager Søren imod og viser rundt i sin samling. Men han vil allerhelst fortælle om sit forhold til musicalakademiet, der i år fylder 20 år.

På den første dag på Musicalakademiet blev det første hold foreviget til ElboBladet - sammen med rektor Helge Reinhardt. Det udklip har Søren stadig i sin scrapbog, hvor han her er markeret med en rød cirkel. Privatfoto

Molbo og balletdans

Søren Bech-Madsen voksede op i Elsø, en lille landsby fire kilometer vest for Nykøbing Mors.

- Mine forældre var kreative, og især min far engagerede sig meget i amatørteater og -revy. Det siges, at jeg sang, før jeg talte. Og at jeg som treårig sagde, at "a wil wær skuespeller". Så da jeg blev ældre, engagerede jeg mig i forskellige teater- og musical-projekter. I 1998 startede jeg på en mini-musicalskole i Thisted. Samtidig opstod akademiet i Fredericia, og jeg besluttede mig for at søge ind dér - ellers var jeg nok gået til skuespillerskolerne, siger han og husker tilbage.

Efter sin audition tog han hjem til lejligheden i København. Og ventede. Og ventede. Han var blevet lovet en tilbagemelding per brev, men når han kiggede i postkassen, lå der ikke noget.

- Af én eller anden grund blev brevet sendt til mine forældre. Så de åbnede det og ringede til mig med beskeden om, at jeg var kommet ind på akademiet. De var stolte, og jeg var glad. Men jeg er både pragmatisk og fra Mors - så det var ikke noget med hurraråb eller store armbevægelser.

På akademiet fandt Søren venner og en faglighed, ingen i branchen havde mødt før.

- Dengang blev der set ned på musicals, og ofte blev ensemble-roller besat af svenskere, fordi der ikke fandtes uddannede danskere. Men vi ville vise verden, at musicals kan mere, end "de fine" sagde. Så det gjorde vi, siger Søren.

Det var hårdt arbejde at gennemføre uddannelsen. Især måtte han kæmpe med dansen.

- Jeg er ikke nogen super-danser, og det kunne være ydmygende at skulle danse ballet foran de andre, der var meget dygtigere end mig. Den dag i dag er jeg stadig ikke glad for store spejle, siger Søren.

Men en god danselærer gjorde ham i stand til at bestå sine prøver, så han i dag kan bryste sig af at være en af landets tyve mest erfarne, uddannede musicalperformere.

- Jeg holder meget af Fredericia og kan mærke, at det er det rigtige sted for mig at bo, siger Søren Bech-Madsen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Annonce