Annonce
Elbobladet

Musikpædagog overtager Den Lille Landsoldat: - Jeg elsker konceptet, men har også en liste med mere end 100 idéer

36-årige Mia Linee Mørch Binger besøgte genbrugsbutikken Den Lille Landsoldat første gang lige inden den lukkede midlertidigt. Nu har hun overtaget den og er i fuld gang med at gøre klar til at genåbne fredag 1. oktober. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Den 36-årige pædagog Mia Linee Mørch Binger bruger weekender og fritid på at blive klar til at genåbne Vejlevejs populære genbrugsbutik for hele familien. Hun kendte ikke butikken, men følte sig draget til at overtage den.

Fredericia: I starten af august kendte den 36-årige pædagog Mia Linee Mørch Binger fra Kolding ikke den ellers så populære genbrugsbutik på Vejlevej, Den Lille Landsoldat, hvor folk kan sælge tøj, legetøj, udstyr og accessories videre til andre.

En dag midt i august dukkede den tidligere ejer, Andrea Skjelmoses besked om, at hun akut søgte én, der kunne overtage butikken, op i Mias nyhedsstrøm på Facebook.

Og det satte gang i noget hos Mia Linee Mørch Binger, der ellers ikke var på udkig efter nye udfordringer. Hun er ansat i en musikbørnehave i Kolding og elsker sit job.

Annonce

Men Andrea Skjelmoses opslag vækkede noget i pædagogen, der privat er mor til to piger på fem og otte år.

- Jeg har aldrig været i butikken, og jeg følger den ikke på Facebook. Pludselig popper det opslag op. Det skulle jeg bare undersøge nærmere. Det var vel mavefornemmelsen, der sagde det, fortæller Mia Linee Mørch Binger, der selv har været aktiv standlejer i forskellige genbrugsbutikker i Kolding de sidste fem-seks år.

For Mia Linee Mørch Binger er det en 'inspirerende og hyggelig' hobby. Eller det har det været indtil nu, hvor hun som en anden atlet gør sin hobby til sin profession.

Musik, yoga og andre events

Netop kombinationen af bæredygtighed og børn tiltaler den pædagoguddannede butiksejer.

- Jeg er glad for lopperi. Jeg synes, det kan noget, det her med at sælge de ting, man selv har været glad for, videre til andre. Og så mister jeg jo ikke den kontakt, jeg har med børn og forældre i mit nuværende job. Jeg kan se muligheder for, at jeg kan bruge mine erfaringer her, siger Mia Linee Mørch Binger.

Hun tilføjer:

- Det, Andrea har skabt, er rigtig fint. Jeg er vild med hele konceptet, så jeg beholder det samme. Men jeg er ikke Andrea, og jeg bliver det heller aldrig. Så på sigt kan jeg ikke lade være med at præge butikken med mine egne idéer, siger Mia med et hemmelighedsfuldt smil.

Jeg har en liste med over 100 idéer til ting, jeg godt kunne tænke mig at lave udover at udleje stande og sælge genbrug.

Mia Linee Mørch Binger, indehaver af Den Lille Landsoldat

Som musikpædagog ligger det naturligvis lige til højrebenet, at hun i fremtiden vil lave nogle arrangementer, hvor musik er omdrejningspunktet. Yoga står også højt på idélisten.

Men Mia Linee Mørch Binger holder kortene tæt ind til kroppen.

- Jeg har en liste med over 100 idéer til ting, jeg godt kunne tænke mig at lave udover at udleje stande og sælge genbrug, fortæller Mia og tilføjer:

Legerummet og hulen er pædagogen Mia Linee Mørch Binger, som er den ny ejer af Den Lille Landsoldat second hand shop på Vejlevej, stor fan af. Hun glæder sig til der inden længe er andre børn end hendes egne, der leger i rummet. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

- Men det vigtigste for mig lige nu er at lære mine kunder at kende - og at stikke en finger i jorden og mærke efter, hvad de har brug for. Både de, der kommer her for at handle, og de, der kommer for at leje stand og sælge deres ting.

Annonce

30 kunder kom forbi

Da Mia Linee Mørch Binger først har sidste arbejdsdag i musikbørnehaven to dage før, hun genåbner Den Lille Landsoldat, der har været midlertidig lukket siden 16. august, bruger hun nu sin ugentlige fridag og weekenderne på at blive klar til åbning.

Første opgave var at løse den gordiske knude af standudlejning, der blev knudret sammen, da den tidligere ejer pludselig måtte lukke butikken. Nogle standlejere har dage eller uger til gode. Andre standlejere havde booket stand i perioden, hvor butikken har været lukket. Og så er der de lejere, der skulle have en stand i oktober. En knude det er lykkes hende at løse.

I sidste weekend og denne weekend har hun haft standlejere forbi, så de kan klargøre deres stande, inden butikken åbner.

Når hun er i butikken, passer hun på med at tænde for lyset. For selvom gitteret er trukket ned, lægger folk mærke til, hvis lyset er tændt.

En dag stod der ikke bare en kunde, men omkring 30 kunder ved bagdøren. De havde set lys og troede, hun havde åbent.

- De må virkelig savne butikken. Det er da fedt, siger Mia Linee Mørch Binger med et smil og tilføjer:

- Da jeg for et par uger siden skrev under på kontrakten, vidste jeg ikke, hvor populær butikken er. Jeg havde på fornemmelsen, at det er en god butik. Men det har virkelig overrasket mig, hvor mange der har kontaktet mig.


Annonce
Annonce
Elbobladet

Vikingerne kommer til Fredericia

Annonce
Annonce
Elbobladet

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Springvand, toiletter og kunst efterlyses på Axeltorv: - Det er Danmarks kedeligste torv

Elbobladet

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødtes til stor gaming-event

Elbobladet

Rejsecafé om en globetrotterfamilie

Elbobladet

Nyt spisested åbner snart i gågade: Henrik og Kevin vil skabe madoplevelser med hyperlokale råvarer

Elbobladet

VW er den største importør

Elbobladet

Vendersgades fremtid ligger også i fortiden: Butiksejer efterlyser fredericianernes historier om gågaden

Elbobladet

Livestreaming om pandemier i de sidste 200 år

Elbobladet

Præstens klumme: Et hjem til alle

Elbobladet

Droner boomer i popularitet: Disse regler skal du huske

Elbobladet

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Elbobladet

Ugens hund: Jeg skal være jagthund, og jeg kan slet ikke vente

Elbobladet

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Elbobladet

På den 2. side: Tågehorn!

Elbobladet

Martin vil skabe et unikt fællesskab blandt surfboards og god kaffe: Surfshop lukker op til nye og større lokaler

Elbobladet

Hvem skal have årets handicappris?

Elbobladet

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Elbobladet

Kageworkshop på biblioteket

Elbobladet

Fredericia på landkortet: Byrådet satser millioner og går til filmen

Elbobladet

Mæglere har hænderne fulde af skilte: Men færre og færre boliger at købe i Fredericia

Elbobladet

VVS-firma ser stort potentiale i Fredericia: - Ingen opgaver er for små

Elbobladet

Hyundai topper privat salgshitliste

Annonce