Annonce
Elbobladet

Næste skridt i nyt Nørgaard-kunstværk: Skitser på vej til Kina

Sognepræst Eva Jerg besøgte sammen med kolleger og menighedsråd fra Christianskirken Bjørn Nørgaards værksted i København, hvor de kunne se, hvordan Christianskirkens nye store kunstværk kommer til at tage sig ud. De var mere end benovede og tilfredse med det, de så. Foto: Peter Leth-Larsen

Gallamiddag med gourmetmad og indslag ved Legos bestyrelsesformand, Jørgen Vig Knudstorp, og entertainer Amin Jensen skaffe penge til ophængning af stor bronzeportal til Christianskirken.

Annonce

Fredericia: Skitserne til et nyt stort Bjørn Nørgaard-kunstværk er på vej til Xiamen i Kina, hvor de bliver til Christianskirkens nye bronzeportal.

De er netop blevet sendt af sted med fly. 1. marts følger billedhuggeren og hans assistent, Henrik Keil, efter. De skal arbejde i nærmest døgndrift i hele marts for at få omformet skitserne til bronzerelieffer med motiver fra Det Nye Testamente og Det Gamle Testamente, som skal pryde ydersiden af den flere ton tunge indgangsportal. Skriftsteder fra bibelen kommer til at pryde den indvendige side i stål, mens beretningerne om Abraham og Paulus har inspireret til udsmykningen over den indvendige del af dørpartiet.

Det samlede menighedsråd, præster og andre med engagement i det nye kunstværk - Alfa & Omega - har netop besøgt kunstnerens værksted i København, hvor de fik mulighed for at se, hvordan kunstværket i fuld størrelse kommer til at tage sig ud. Det var en benovet forsamling, som tog skitserne i nærmere øjesyn. Der var ingen tvivl om, at det bliver et kunstværk, som vil lægge op til utallige spørgsmål og samtaler om kristendom og forståelse af bibelens tekster. Og så vil det blive et kunstværk, der i sig selv vil blive en stor oplevelse. Nøjagtig som det også gælder for Bjørn Nørgaards andet meget store kunstneriske aftryk i Christianskirken. Nemlig alterudsmykningen: Du skal elske din fjende.

Nogle af reliefferne på det nye indgangsparti kunne ses i ler-afstøbning. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Her holdt Bissen også til

Gæsterne fra Fredericia bed i øvrigt mærke i, at en anden meget kendt kunstner, der har sat sit tydelige spor i Fredericia, også arbejdede i det historiske billedhugger-værksted på Frederiksholm Kanal. Det var nemlig her skaberen af Den Tapre Landsoldat, H.W. Bissen, holdt til.

Store donationer fra fonde og private bidrag har gjort det muligt at rejse de fire millioner kroner til selve kunstværket. Nu er Kunstcentret ved Christianskirken i samarbejde med menighedsrådet i gang med at indsamle 1,2 millioner kroner til en forsvarlig og driftssikker installation af bronzeportalen, som ventes at blive klar i slutningen af året.

Billeder af nutidige mennesker har inspireret kunstneren Bjørn Nørgaard i de bibelske fortællinger, som vil blive udført i bronze. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Knudstorp, gallamiddag og brunch med bobler

En række store arrangementer skal være med til at samle de sidste penge ind. Her i februar venter to store arrangementer, som alle er inviteret til at deltage i.

Torsdag den 21. februar bliver der holdt en stor gallamiddag i Christianskirken, hvor man ud over gourmetmad, doneret og leveret af Trinity og gode vine får mulighed for at høre indslag fra Legos bestyrelsesformand og tidligere direktør, Jørgen Vig Knudstorp, og kunstneren bag det hele, Bjørn Nørgaard, ligesom der vil være musikalske indslag. Blandt andet optræder Amin Jensen.

Lørdag den 23. februar er der brunch med bobler, musik og underholdende indslag. Alle indtægter fra de to store februar-arrangementer går ubeskåret til det store Nørgaard-projekt i Christianskirken. Der er plads til 120 personer til begge arrangementer. Mere om tilmelding på Christianskirkens hjemmeside.

Sådan ser skitserne til den indvendige del af den nye portal til Christianskirken til at se ud. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Det er noget rod

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce