Annonce
Elbobladet

Naturen kalder: Vinterferien omkring Vildebælt

Naturvejleder Bjarne Christensen fra Fredericia og hans kolleger i Naturpark Lillebælt-kommunerne i Kolding og Middelfart håber, at mange vil benytte sig af Vildebælt Passet til at komme ud under åben himmel i vinterferien. Her demonstrerer han, hvordan man med sin mobil kan scanne passets QR-koder. Foto: Peter Friis Autzen
Naturpark Lillebælt har en hel stribe forslag til steder og oplevelser at nyde i vinterferien.

Lillebælt: Det er ikke en slåfejl, når der i overskriften står Vildebælt. Det er Naturpark Lillebælt, der har opfundet ordet og bruger det til at understrege mulighederne for at opleve og nyde den vilde og smukke natur rundt om - og i - Lillebælt.

- Vi har lavet et Vildebælt Pas, siger naturvejleder Bjarne Christensen fra Fredericia Kommune.

- Passet kan inspirere og hjælpe folk med at finde på, hvad de skal lave sammen i vinterferien. Eller på andre tidspunkter. Og også hjælpe dem med at finde frem til de oplevelser, de har allermest lyst til, siger han og bladrer i det blå hæfte, som er nogenlunde på størrelse med et dansk rødbedepas. Måske lidt større.

Annonce


Efter lang tid med corona-restriktioner og hjemmeskole synes mange måske, at de mangler inspiration til flere ture ud i naturen. Den kan de finde her.

Bjarne Christensen


Passet byder på ti forslag til naturoplevelser omkring Lillebælt, hvoraf nogle dog er udenfor sæson lige nu. Hver oplevelse byder også et lille malebog-felt og QR-koder, der kan hjælpe brugere med en smartphone videre i jagten på Vildebælts natur.

Kom ud sammen

- Vi ved jo godt, at rigtig mange familier har et særligt behov for at komme lidt ud for tiden. Men efterhånden er mange måske løbet tør for idéer. Men her er masser, siger Bjarne og kommer til en af sine egne favoritter: Shelters.

Det kræver en god sovepose og en varm hue at holde varmen i et shelter på denne årstid. Men det kan lade sig gøre.

- Og oplevelsen af at sove i shelter i frostvejr er fantastisk, siger Bjarne, der kan fortæller, at man både sover og vågner godt på den måde.

De blå Vildebælt Pas kan hentes i Naturcenter Trelde Næs - altså den gamle iskiosk ved stranden i Trelde - og i det midlertidige Naturcenter ved Hindsgavl. Efter at en brand i august sidste år hærgede selve naturcentret, er et midlertidigt stillet op ved parkeringspladsen. Passet kan også hentes på Naturpark Lillebælts hjemmeside, oplyser Bjarne Christensen.

Naturcenter Trelde Næs er et af de steder, hvor det blå Vildebælt Pas kan hentes. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce