Annonce
Elbobladet

Ni hjemløse rejste fra Fredericia

Jens Galschiøts værker, der har stået i Fredericia siden august sidste år, blev onsdag fjernet og transporteret til Svendborg. Foto: Ruth Toft Eriksen

Værker af Jens Galschiøt forsvandt onsdag fra Fredericia. I alt blev 14 skulpturer transporteret fra fæstningsbyen til næste udstillingsdestination: Svendborg.

Fredericia: August sidste år blev Fredericia tilført et skud kultur, da 14 skulpturer og en udstilling i Ridesalen - lavet af Jens Galschiøt - indtog byen. Planen var, at de 14 skulpturer, som stod placeret rundt om i Fredericia, skulle videre efter en måned. Det skete først onsdag eftermiddag - godt syv måneder efter, udstillingen kom til byen.

Udstillingen i Ridesalen blev dog flyttet efter den aftalte måned.

- Planen var i første omgang, at de skulle stå her en måned mere end aftalt. Men vi har jo også haft et ønske om at beholde dem så længe, vi kunne, og samme ønske har alle de forretningsdrivende haft, lyder det fra Poul B. Jacobsen, formand i Fredericia Kunstforening.

Jeg havde ønsket, at de hjemløse havde skabt mere debat i byen. At man havde talt om, hvorfor Jens Galschiøt havde lavet den slags skulpturer.

Poul B. Jacobsen, formand Fredericia Kunstforening.
Formand for Fredericia Kunstforening havde håbet, kommunen havde haft mulighed for at købe en skulptur, som de gjorde sidste gang, Jens Galschiøt havde udstilling i byen. Man fandt dog ikke økonomiske midler til et køb. Foto: Ruth Toft Eriksen

Alle rejste

Det er den lokale kunstforening, der fik Galschiøts udstilling til byen, og det har langt fra været en dårlig oplevelse. Faktisk har foreningen oplevet at få flere medlemmer i foreningen, og så kan de samtidig berette om, at de sidste år fordoblede deres besøgstal. Noget, man kan takke Jens Galschiøt for, ifølge Poul B. Jacobsen.

Tilbage står Guldkalven - en skulptur af Jens Galschiøt - som Fredericia Kommune købte sidste gang, Jens Galschiøt udstillede i Fredericia. Denne gang har man ikke kunnet finde de økonomiske midler til at købe endnu et af hans værker.

- De koster omkring 300.000-400.000 kroner per styk for de hjemløse, så udfordringen har jo været at finde midlerne, fortæller Poul B. Jacobsen.

Udover de ni hjemløse stod der fem andre skulpturer - blandt andet frihedsgudinden ved havnen.

Annonce

Ny udstilling på vej

En af de mest positive ting, formanden for kunstforeningen tager med sig efter Jens Galschiøts udstilling i byen, er, at udstillingen har trukket så mange interesserede til byen. Derudover har Poul B. Jacobsen også hørt fra en af de forretningsdrivende i byen, at en af de hjemløse foran butikken var blevet forvekslet med en levende hjemløs.

- Det betyder jo, at det har haft en effekt. Men jeg havde ønsket, at de hjemløse havde skabt mere debat i byen. At man havde talt om, hvorfor Jens Galschiøt havde lavet den slags skulpturer. Og det er selvfølgelig fordi, vi har for mange hjemløse her i Danmark, forklarer Poul B. Jacobsen.

Nu er de 14 skulpturer rejst fra Fredericia, og allerede nu er Fredericia Kunstforening i gang med at planlægge en stor udstilling til næste år.

Annonce
Elbobladet

Voldmester taler til cafémøde

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Det var Eva, der sagde, jeg sku'!

Annonce
Elbobladet

Landsdækkende kæde kommer til Fredericia: - Det er et godt område for os

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brandmand landede jobbet, han havde drømt om i 16 år: - Jeg bliver helt tændt af holdånden

Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Annonce