Annonce
Elbobladet

Nu går byggeriet af parkeringshus i gang: Får plads til 300 biler

Parkeringshuset kommer til at hede Hydra og kommer til at indeholde 300 pladser. Illustration: Kanalbyen
Byggeriet af det 9000 kvadratmeter store parkeringshus Hydra i Kanalbyen er gået i gang. Billedkunstneren Kirstine Roepstorff står bag den kunstneriske del af byggeriet, der inkluderer et farverigt øje i mosaik.
Annonce

Fredericia: Det kommende parkeringshus i Kanalbyen er nu i gang med at blive opført, oplyser Kanalbyen i en pressemeddelelse.

Parkeringshuset, der udsmykkes af billedkunstner Kirstine Roepstorff og får navnet Hydra, kommer til at indeholde 300 pladser til beboere og pendlere i Sønder Voldgade-kvarteret i Kanalbyen.

Det er entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S, der er gået i gang med at opføre parkeringshuset. De forventer, at der rejses et dæk om ugen.

Et stort øje i glasmosaik skal ændre parkeringshusets visuelle udtryk i løbet af dagen. Illustration: Kanalbyen
Annonce

Sønder Voldgade spærres for gennemkørsel

Det 9000 kvadratmeter store parkeringshus er finansieret med støtte fra blandt andre Arbejdernes Landsbank og Statens Kunstfond. En nylig donation fra Ny Carlsbergfondet betyder, at et farverigt mosaik-øje også bliver en del af parkeringshusets kunstneriske udtryk. Øjet skal via farver og skygger skabe forskellige udtryk i løbet af døgnet.

- Om eftermiddagen vil lyset falde ind gennem øjet og skabe et fint spil af farver og skygger inde i huset. Om aftenen vil lyset inde fra p-huset skinne ud gennem øjet - som det vågne øje, der passer på beboerne og bilerne om natten, siger Kirstine Roepstorff i pressemeddelelsen.

- I et parkeringshus - som er et vilkår i mange byområder og nemt får status af et nødvendigt onde - giver det god mening at skabe en sanselig oplevelse. Huset skal være en stor collage, hvor lyset kan vandre ind fra alle sider. Det skal understøtte lys og liv og være et sted, der vækker sanserne og giver stof til nærvær og måske endda eftertanke, mener Kirstine Roepstorff.

I forbindelse med anlægsarbejdet bliver Sønder Voldgade spærret for gennemkørsel fra 25. maj og cirka ti uger frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce