Annonce
Elbobladet

Nu kan studerende sove længere: Ny busrute sparer op til tre kvarter

Studerende kan glæde sig over, at fra mandag har fået mulighed for at komme hurtige i skole. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Elever, der skal fra Taulov eller Skærbæk til Fredericia Gymnasium, kunne fra mandag spare transporttid. Også andre studerende kan komme hurtigere i skole.
Annonce

Fredericia: Fra denne uge har studerende, der bor i Taulov eller Skærbæk, fået kortere til Fredericia Gymnasium - ikke i geografisk forstand, men tidsmæssigt.

Mandag klokken 7.15 kørte den nye uddannelsesbus sin jomfrutur fra Taulov mod gymnasiet, hvor den var fremme klokken 7.53. Dermed kan eleverne fra Skærbæk Ringvej eksempelvis tage bussen 44 minutter senere end hidtil.

- Det er altid dejligt, når der sker tiltag, der gør det endnu mere attraktivt at være studerende i Fredericia Kommune. Kortere rejsetid med bussen har længe været et ønske for vores unge, da de har skullet hjemmefra meget tidligt for at kunne møde til tiden på gymnasiet. Det har vi lyttet til, og jeg er glad for, at det lykkedes at finde en løsning, siger Pernille Jensen (V), der er formand for uddannelsesudvalget.

Køreplan for Rute 4U

Bussen, der ikke kører i skoleferier, standser kun på de nedenstående stoppesteder.

Taulov St: Klokken 7.15

Adelvej ved Vidtskue: Klokken 7.20

Elbohallen: Klokken 7.23

Skærbæk Ringvej: Klokken 7.27

Skærbækvej: Klokken 7.29

Houstedgårdsvej: Klokken 7.38

Indre Ringvej ved Fredericia Gymnasium: Klokken 7.53

Annonce

Også kortere rejsetid for andre studerende

Bussen, der kaldes 4U, kører kun om morgenen på skoledage. Ruten går fra Taulov Station via Skærbæk og Houstedgårdsvej til Fredericia Gymnasium. Undervejs stopper den blot fem steder.

Den nye busrute er en del af en større beslutning, politikerne i miljø- og teknikudvalget traf i januar. Den betyder, at en række af de mindst benyttede afgange på andre bustruter nedlægges senere på året.

Rute 4U kommer også til at få betydning for studerende, der skal fra Nordbyen, Trelde, Bøgeskov eller Egeskov til ungdomsuddannelserne i Erritsø og Snoghøj. Fra på mandag får de også kortere rejsetid, når de benytter rute 6 fra Østerbyvej til Norgesgade. I Norgesgade får de fremover mulighed for at skifte til rute 3 mod Erritsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce