Annonce
Elbobladet

Ny bog vil inspirere: Kan en gammel lærer lære lærerne nye tricks?

Hans Erik Hansen nåede at være lærer i 38 år. På opfordring har han skrevet en kort bog med humor og gode tips til både lærere og forældre. Titlen er "Lærerbogen", og den er illustreret af Hans Eriks gode ven, avistegneren Julius. Foto: Peter Friis Autzen
Forfatter ser tilbage til tiden på Købmagergades Skole: Ny bo skal inspirere til bedre læring og gladere lærere.

Fredericia: Det kan være svært at finde inspirationen og den gyldne, røde tråd, når man er skolelærer og presses fra alle sider. Det kan Hans Erik Hansen tale med om. Han var lærer i 38 år, og han har skrevet en bog, som måske kan inspirere og give enkle råd og tips.

- Jeg er ikke ekspert. Men jeg har levet et liv som lærer. Og måske kan mine erfaringer bruges til noget, siger Hans Erik Hansen.

Hans liv med skole og lærer-faget begyndte med hans mor. Hun var lærer på Købmagergades Skole, hvor også lille Hans Erik kom til at gå i den første tid. Senere blev det Egumvejens Skole, hvor hans mor fulgte med som en usædvanlig ivrig deltager i både skolenævn og kommission.

Annonce

- Min mor er mit store idol som lærer. Det fik jeg aldrig fortalt hende. Hun kunne noget med kontakten til eleverne. Noget, der handler om oprigtig interesse. Og hun kunne snakke med dem alle. Hun har fået sit eget afsnit i bogen, siger Hans Erik Hansen.


Det er gået op for mig, at min mor er mit store idol som lærer. Det fik jeg aldrig fortalt hende.

Hans Erik Hansen


Han husker, at hans mor - længe efter at have forladt lærergerningen - dumpede uvarslet ind i klasseværelset hos hans specialklasse. I løbet af én time havde hun etableret en kontakt med hele drengeflokken, som mange andre ellers havde opgivet at blive tætte med.

- Hun er kraftedeme frisk, din mor! lød det bagefter anerkendende fra eleverne.

- Hun kunne noget helt særligt med de såkaldt skæve elever, siger Hans Henrik og smiler.

Kort bog

Hans Henrik Hansen har udgivet flere bøger. De fleste har været hyggelige jule- og nisse-historier.

Men sidste år udkom "De hellige haller"- en samling blogs fra Folkeskolen.dk.

- Det var min første bog for voksne. Og jeg fik så mange opfordringer på at skrive mere, at jeg gik i gang, siger Hans Henrik.

Han ved godt, at fagbøger hurtigt bliver for lange.

- Jeg har skrevet denne her kort, fordi pædagogik fordelt ud over 400 sider simpelthen er for kedeligt. Så jeg har kun skrevet lige knap hundrede sider. Og jeg har også brugt en hel del morsomheder for at sikre, at det ikke bliver for kedeligt.

Han understreger igen, at han ikke er ekspert.

- Men bogen kan måske alligevel inspirere og give nogle brugbare tips til nye lærere og forældre, der er på vej ud i skolelivet. De kommer jo på en bar baggrund. Nu kan de hurtigt se, at de ikke er alene.

Hans Erik Hansen har udgivet flere bøger. Især nisse- og jule-historier. Men hans seneste to er mere voksne og med fokus på livet i skolen - og hvordan det kan blive bedre. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce