Annonce
Elbobladet

Ny butik i gågaden: Drømmen går i opfyldelse for Johanne

Johanne Wiberg glæder sig til at slå dørene op til sin kommende butik, Wiberg. Endnu mangler der dog noget arbejde, før butikken efter planen kan åbne i slutningen af februar. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
I slutningen af februar åbner ny butik i Gothersgade, hvor fredericianerne kan finde inspiration til indretning.
Annonce

Fredericia: Lige nu står butiksrummet i Gothersgade over for De Meza tomt og ligner mest af alt en byggeplads.

Anderledes bliver det imidlertid om knap halvanden måned, når 53-årige Johanne Wiberg efter planen skal stå klar til at tage imod de handlende i byen. I slutningen af februar - formentlig den 27. - åbner hun nemlig Wiberg, som kommer til at sælge interiør og brugskunst.

Og bliver du mødt af et smil, når dagene for alvor rykker sig nærmere en åbning, er det ikke overraskende. Glæden er nemlig stor hos den kommende butiksindehaver.

- Der er sket nogle personlige ting i mit liv, som har gjort, at jeg har fået øjnene op for, at jeg bliver nødt til at udleve mine drømme, før det er for sent, siger Johanne Wiberg, der har en stålfast tro på, at drømmen også bliver en succes.

Hun kommer da også med mange års erfaring som udlært isenkræmmer i den forhenværende butikskæde Inspiration. Senest har hun i 12 år haft en stilling som sælger inden for dansk design af ting til hjemmet. Hun har kørt landet rundt, men nu er tiden kommet til at slå sig arbejdsmæssigt ned i byen, hun altid har boet i.

- Jeg har i mange år villet åbne en butik, men jeg ved omvendt, at det er et hårdt arbejde og en svær branche. Jeg har dog kigget efter de rette lokaler her i Fredericia, og da jeg så, at lokalet her stod tomt, kontaktede jeg udlejeren, siger Johanne Wiberg, som ikke er i tvivl om, at valget er det rette for hende.

- Det var selvfølgelig en stor beslutning at tage, da jeg valgte at sige ja til at overtage lokalet, men omvendt var det ingen svær beslutning, for det er en drøm, som jeg udlever, siger hun.

Det var selvfølgelig en stor beslutning at tage, da jeg valgte at sige ja til at overtage lokalet, men omvendt var det ingen svær beslutning, for det er en drøm, som jeg udlever

Johanne Wiberg

Annonce

Hellere småt og godt

Inspirationen til værdierne i butikken skal blandt andet findes i Johanne Wibergs egne erfaringer. Eksempelvis voksede hun og hendes søskende op med kun at få tøj to gange årligt.

- Jeg troede, at det var et spørgsmål om økonomi, men det handlede om, at vi skulle have lidt, men godt. I dag er jeg meget stolt af det, og det er noget, jeg går op i og har videregivet til mine børn, siger Johanne Wiberg og tilføjer:

- Møblerne i min egen spisestue er fra dengang, jeg flyttede hjemmefra i ’87. De bæredygtige tanker med hellere at købe kvalitet, som kan holde i mange år, frem for at man ofte skifter og smider ud, betyder meget for mig.

Foruden at sælge en række nøje valgte varer til indretning og brug i hjemmet, håber hun også på at få tid til at kræse om sine kunder. Det til trods for, at hun oftest kommer til at stå alene med butikken.

- Folk kan også komme forbi og få gode tips til boligindretning. Jeg ønsker tætte relationer til de handlende i butikken, så de får lyst til at besøge mig, siger Johanne Wiberg.

Annonce

Vil ikke fortryde

En del af arbejdet med at gøre handelsoplevelsen spændende ligger ifølge Johanne Wiberg også i at pirre nysgerrigheden hos de handlende. Derfor ønsker hun løbende at skifte udtryk i butikken, så den ikke fremstår identisk året rundt.

- Kundernes lyst til at se, hvad der er kommet af nye ting hos Wiberg, skal være til stede. Jeg er selvfølgelig spændt på, hvad fredericianerne siger til butikken, men jeg er sikker på, at det nok skal blive godt, og at jeg kan lokke en masse folk til, siger den 53-årige kommende butiksindehaver, som er glad for at have taget springet fra lønmodtager til selvstændig erhvervsdrivende.

- Det er en drøm, jeg har haft i 15 år, men nu er tiden den rette til at gøre det. Jeg ønsker ikke at kigge tilbage om 20 år og spørge mig selv, hvorfor jeg aldrig gjorde det, siger Johanne Wiberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Elbobladet

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Elbobladet

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce