Annonce
Elbobladet

Ny computer-teknologi taget i brug ved stor bridge-turnering

Der er fuld koncentration om spillet, når først man er i gang. Bemærk de blå "kasser" midt på bodet. De indeholder computer-blandede kort. Foto: Peter Friis Autzen
De 64 spillere kunne benytte sig af ny teknologi, da Pensionistforeninhgen af 1938 skød årets bridge-sæson i gang med en stor to-dages turnering.
Annonce

Fredericia: Det vrimler med folk udenfor et af de store fællesrum på I. P. Schmidt i Fredericia. De er alle på vej det samme sted hen - om ikke i gåsegang, så i bridge-walking...

Flokken er nemlig kommet for at deltage i den store efterårsturnering i bridge, som Pensionistforeningen af 1938 har stablet på benene.

Turneringen er opstart på bridge-sæsonen, hvor der spilles adskillige gange om ugen - afhængigt af niveau og hold.

Inde i fællesrummet er der rettet an på de grønne, filt-dækkede borde. Hvert bord har et nummerskilt, specielle holdere til melde-kort hængende på bordkanten, en lille lommerregner-lignende computer og særlige holdere til spillekort stående midt på bordet.

Alt er timet og tilrettelagt. I den overraskende varme eftermiddag er der også stillet isvand frem i adskillige kander - men af spild-sikkerhedsmæssige årsager er vandet ikke stillet på selve spillebordene.

Alle betaler deres bidrag for at være med og finder derefter deres plads. Snakken går. Der smiles og grines, så ventetiden ind til spilstart ikke bliver for lang. Alle vil gerne i gang.

64 spillere sidder på deres plads, da klokken falder i hak.

Små computere som denne er ikke bare en lommeregner. Det er en bridge-mate. Og de er indkøbt efter støtte fra Velux Fonden. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Godt for de små grå

Bridge er et kompliceret spil. Man skal kunne beregne odds og også forudse spillets udvikling - og måske endda læse sin makkers tanker.

- Det er godt for de små grå, siger Jørgen Leon Knudsen og peger mod tindingen.

Han er en af tovholderne på spil-dagen og kendes måske af ElboBladets læsere for sine mange artikler om globetrotter-oplevelser ude i den store verden.

En normal bridge-aften varer typisk omkring to timer, oplyser med-tovholder Lis Nielsen. Men i dag forventer hun, at flokken er i gang i 2½ time. Plus hyggesnakken bagefter.

Annonce

Computer blander kort

Med stor og venlig hjælp fra Velux Fonden har Pensionistforeningen kunnet investere i nyt grej.

Det er blandt andet de små computere, der kan holde styr på spil, runder, point og deltagere - men som også giver anledning til en del spørgsmål undervejs i de første spil.

Også de små bokse midt på spillebordet er udtryk for ny teknologi.

I boksene ligger nemlig for-blandede kort. De er blandet af en computer og delt op, således at alle borde oplever nøjagtig den samme kortfordeling fra starten. Det gør det muligt efterfølgende at sammenligne de spillede spil.

Teknologien gør også, at turneringens vindere kan kåres meget hurtigt efter sidste runde. Tidligere måtte spil-lederen hjem og regne på tingene til dagen efter.

Efter de to dages spil kunne vinderne af de fire rækker hyldes. A-finalen blev vundet af Henning Palmelund Jensen og Jørgen Leon Knudsen. B-finalen blev vundet af Kirsten Bak og Bent Bak. C-finalen blev vundet af Margrethe Juul og Hanne Brix Nielsen. D-finalen blev vundet af Birgit Jørgensen og Karen Gadegaard.

De små computere kræver lidt tilvænning. Foto: Peter Friis Autzen
Lis Nielsen og Jørgen Leon Knudsen var tovholder på turneringen. Foto: Peter Friis Autzen
Bridge er god hjernegymnastik, siges det. Foto: Peter Friis Autzen
Det kolde isvand står klar på den bulder-lune eftermiddag. Foto: Peter Friis Autzen
Dametaske-parkeringspladsen. Foto: Peter Friis Autzen
Hygge og grin både før og efter spil. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce