Annonce
Elbobladet

Ny mand på redaktionen: Det er ude i virkeligheden, det sker

Gustav Roesbjerg Pedersen er ny journalist på ElboBladet. Foto: Peter Friis Autzen
Gustav Roesbjerg Pedersen er ny journalist på ElboBladet. Han glæder sig til at opleve endnu mere af Fredericia og omegn.
Annonce

Fredericia: - For nogle journalister er det nok at tale i telefon med folk. Men jeg vil ud at mødes med mennesker ansigt til ansigt. Ud at mærke de oplevelser, jeg skal give videre til læserne. Det er jo ude i virkeligheden, det sker - ikke foran en skærm.

26-årige Gustav Roesbjerg Pedersen er ny journalist på ElboBladet. Og han glæder sig til at blive en del af byen på den måde, journalistlivet giver mulighed for.

- Jobbet som journalist forstærker oplevelsen af verden omkring en. Det er et fantastisk arbejde, og jeg glæder mig over at møde mennesker og mærke verden i Fredericia, siger han.

Som journalist på ElboBladet er han også en del af Fredericia Dagblad og de to avisers fælles redaktion. Men han vil primært fokusere på ElboBladet, der ifølge Gallup hver uge læses af 28.000 på papir og dertil et stigende antal på nettet.

Ikke alt i en avis behøver at være såkaldt "vigtigt". Nærhed, følelser og oplevelser tæller også.

Gustav Roesbjerg Pedersen

Annonce

Fodbold og baby

Gustav er en mand, det er til at få øje på. Med sine 198 centimeter er han fra naturens side udstyret med et bedre overblik end de fleste andre.

Det udnytter han blandt andet til en af sine mange sportslige fritidsaktiviteter.

- Jeg spiller fodbold. Det har jeg gjort, siden jeg var helt bette. I mange år har jeg været målmand, men på det seneste er jeg også kommet lidt ud i marken. Som dreng drømte jeg - som så mange andre drenge - om at blive fodboldspiller, siger han.

Men det blev i stedet journalistikken, der fangede ham. I første omgang via skoleårenes erhvervspraktik på avisen i Viborg. Siden med uddannelse og job i blandt andet Esbjerg og Vejle.

Senest har arbejdslivet haft et mindre afbræk, fordi Gustav og hans kæreste, Maria, blev forældre. Sidst i november kom lille Laurits til, og han har siden gjort sine forældre bløde i knæene.

Annonce

Stille og rolig

ElboBladet er en lokal avis, hvor der er plads til lokale mennesker, lokale oplevelser og lokale indtryk. Og det passer godt til Gustavs temperament.

- Jeg er ikke typen med skarpe meninger og store armbevægelser. Jeg kan lide at mærke byen og give oplevelser og indtryk videre. Det behøver ikke altid at være såkaldt "vigtig viden" for at komme i avisen: Nære indtryk, følelser og historier, der vækker forståelse og åbner øjne, er også godt. Dem glæder jeg mig til at skrive fra og om Fredericia, siger han.

Som lokaljournalist kommer man tæt på mange mennesker. Og dét er noget af det bedste ved jobbet, synes Gustav.

- Jeg kan godt lide at møde folk og få den gode snak - næsten som om man har kendt hinanden i mange år. Og det er vigtigt for mig, at folk så også kan genkende sig selv og hinanden i de ting, jeg skriver, siger han.

Hans begejstring holder ofte hele vejen hjem til køkkenbordet sammen med familien.

- Jeg har lyst til at fortælle om de ting, jeg oplever. Så det gør jeg. Og jeg håber, at de ting, jeg fortæller i avisen, kan få folk til at kikke op fra avisen og sige "har du hørt, at...".

Fem hurtige om Gustav Roesbjerg Pedersen

1) Sidste gang, jeg var i biografen, så jeg "Ser du månen, Daniel?". Det var en god film.

2) Sidste gang, jeg var i udlandet, var med min kæreste. Vi var i Berlin i fire-fem dage.

3) Sidste gang, jeg var til koncert, var i Tivoli Friheden, hvor vi har årskort. Det var Lars Lilholt, eller måske Christopher.

4) Sidste gang, jeg var rigtig stolt, var ... ja, faktisk hver dag, jeg er sammen med Maria og Laurits. Jeg er stolt af dem, og af det vi har sammen.

5) Sidste gang, jeg spiste for meget, var ikke under julen eller nytåret, hvor jeg faktisk formåede at holde lidt igen. Jeg spiser ellers rigtig, rigtig, rigtig meget, men jeg har heldigvis et højt stofskifte og er meget aktiv med både halvmaratoner og fodbold.

Når Gustav fremover skal rundt i Fredericia, bliver det med afsæt her fra Prinsessegade, hvor ElboBladet og Fredericia Dagblads fælles redaktion har til huse. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce