Annonce
Elbobladet

Ny skole åbnet i Fredericia: Rød snor klippet med guldøkse

FGU Trekanten er åbnet i Fredericia. Den nye uddannelse har til huse på Prangervej, hvor produktionsskolen tidligere lå. Nu er der flere elever og medarbejdere.

Fredericia: En ny skole åbnede mandag i sidste uge i Fredericia. På Prangervej blev en guldøkse svinget ned over den røde snor, og dermed var FGU Trekanten i Fredericia åbnet officielt.

- Det gik supergodt. Vi havde mange glade elever, som vi havde travlt med at guide hen til de forskellige værksteder, fortæller skolens leder i Fredericia, Martin Petersen.

Annonce

Flere elever og medarbejdere

FGU er en ny, landsdækkende uddannelse, og den står for "forberedende grunduddannelse". FGU Trekanten har også afdelinger i Billund, Vejle og Middelfart kommuner. Målet er at tilbyde et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen til unge, der ikke er uddannelsesparate. Det skal gøre unge mellem 15 og 25 år klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse.

I Fredericia var 117 nye elever dukket op til første skoledag, og i alt går der nu 159 elever. Skolen holder til i de bygninger, der tidligere husede Fredericia Produktionsskole.

- Der er cirka en tredjedel flere elever, end der var på produktionsskolen. De elever under 25 år, der tidligere gik på VUC, visiteres nu til os, forklarer Martin Petersen.

Medarbejderstaben er vokset, så der nu er 20 lærere og administrative medarbejdere på Prangervej mod 16 før sommerferien.

- Alle vores huse er fyldt ud nu, og vi udnytter den kapacitet, vi har nu, siger Martin Petersen.

Eleverne på FGU Trekanten i Fredericia kan vælge mellem otte linjer. Syv af dem har et praktisk udgangspunkt. En ny linje hedder AGU - almen grunduddannelse - og den har en mere boglig tilgang end de andre linjer. AGU-linjen forbereder de unge på at læse videre på HF eller en erhvervsuddannelse.

Eleven Max fik lov til at åbne FGU Trekanten i Fredericia. Han kappede den røde snor over med en guldøkse, som oprindeligt kommer fra Fredericia Produktionsskole, men som nu tilhører FGU Trekanten. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce