Annonce
Elbobladet

Ny telefonlinje skal hjælpe unge hjertesyge og deres pårørende

Rikke Morthorst er senior projektleder hos Hjerteforeningen. PR-foto

Fredericia: - Vi ved, at forældrene kan blive overbeskyttende, fordi man bekymrer sig meget for sit barn. Men med årene bliver man også nødt til at lade de unge tage ansvar for deres sygdom og den måde, de lever på, forklarer Rikke Morthorst.

Hun er senior projektleder hos Hjerteforeningen og har medfødte hjertefejl hos børn og unge som fagområde.

Med andre ord kender hun godt til, hvilke problemstillinger både unge, men også pårørende kan stå i, når hjertesygdommen skaber konflikter.

Derfor glæder hun sig over, at Hjerteforeningen fra 1. februar har åbnet op for Børnehjertelinjen, hvor både unge, men også pårørende kan ringe ind med deres bekymringer og få vejledning fra en børnehjerte-sygeplejerske, en socialrådgiver og en psykolog.

Sådan kontakter du Børnehjertelinjen

Børnehjertelinjen holder åben hver mandag fra 9-12 og torsdag fra 13-16 på telefonnummer 70 25 00 00. Den er gratis at gøre brug af.

Man er anonym, når man ringer, og rådgiverne har tavshedspligt.

Det kunne eksempelvis være kommende forældre, der venter et hjertebarn eller forældre og søskende, som ønsker at få råd og vejledning.

- Fra en undersøgelse ved vi, at en stor del af de unge med hjertesygdom døjer med angst, stress, bekymringer og depression, ligesom Christina gav udtryk for i indslaget til Hjertegalla. Derfor er jeg glad for de muligheder, tilbuddet giver, siger Rikke Morthorst.

Hun nævner samtidig tilbuddet GUCH (Grown Ups with Congenital Heart Disease), som er et tilbud, hvor alle over 18 år med en hjertesygdom kan møde ligesindede.

- Der afholdes blandt andet en unge-weekend, hvor folk kan møde hinanden og dele deres historie. Arrangementerne handler ikke nødvendigvis om at være syg, men har temaer såsom motion, fordi fysisk aktivitet kan være angstprovokerende for en del hjertesyge, siger Rikke Morthorst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce