Annonce
Elbobladet

Nye og flere øvelokaler til Fredericias lokale musikere

Her på den nedlagte Bülows Kaserne skal der indrettes syv nye øvelokaler til lokale musikere. Byrådet har afsat 2,4 millioner kroner til projektet. Arkivfoto Michael Svenningsen
Efter flere års kamp for flere øvelokaler til det lokale musikliv kan Martin Worm og foreningen Lydmuren nu række armene i vejret.
Annonce

Fredericia: Syv nye, kommunale øvelokaler er på vej til Fredericias musikere. Det har byrådet besluttet i det nyligt indgåede budgetforlig.

I alt sættes der 2,4 millioner kroner af til indretningen af lokalerne, som placeres på den nedlagte Bülows Kaserne.

Martin Worm, der er formand for Musikforeningen Lydmuren Fredericia, er glad. Og overrasket.

- Vi har presset på i årevis for at få flere øvelokaler i byen. Vi har holdt møder og forklaret. I foråret gik al snak i stå, og hen over sommeren har alle haft travlt med andre ting i forbindelse med corona. Og så - lige pludselig og ud af det blå - står det her i budgetforliget. Det er dejligt, siger han.

Martin Worm indledte for flere år siden kampen for at få etableret et øvelokalemiljø for lokale musikere. Et miljø og et fællesskab, der i alsidighed og sammenhold kan matche Lydmuren. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Også Susanne Bjerregaard Mørck (S), der er formand for byrådets kultur- og idrætsudvalg, glæder sig.

- Det er vores ønske, at musikken kommer til at fylde endnu mere i Fredericia. Så når der nu gennem længere tid har været ønske om flere øvelokaler, er det godt, at de kommer, siger hun.

Annonce

Orkestre tripper

Det fremgår ikke af budgetforliget, hvornår de syv nye øvelokaler skal stå klar. Eller hvordan de skal drives. Eller af hvem.

- Men vi er selvfølgelig klar til at være med, siger Martin Worm.

Det er borgmester Jacob Bjerregaard (S) glad for at høre.


Der er helt klart et behov for de her øvelokaler.

Martin Worm, Musikforeningen Lydmuren


- Driften af øvelokalerne kommer til at indgå i vores driftsbudget for hele den gamle kaserne. Men det er altid godt med engagerede folk, der gerne vil være med. Det skal vi snakke om over en kop kaffe. Jeg inviterer, siger borgmesteren.

Ifølge Martin Worm står adskillige lokale orkestre og tripper utålmodigt for at få en varig løsning på deres øvelokale-behov. Inklusiv hans eget orkester.

- Som så mange andre har vi været gennem flere øvelokaler i løbet af ganske få år. Der er helt klart et behov for de her lokaler, siger han.

Der er også øvelokaler på Ungdommens Hus, men det nye projekt på kasernen vil ikke på nogen måde konflikte med det eksisterende miljø der, mener Martin Worm.

Også mere musik på skolerne

Samtidig med indretning af øvelokaler og klargøring af Eksercerhuset, der indrettes permanent til spillested, satser byrådet også ekstra på musikken i folkeskolerne.

Der sættes næste år 1,6 millioner kroner af til indkøb af instrumenter til musikundervisningen. Samt til udskiftning af flygelet på Tøjhuset.

Præcis hvilke instrumenter, der indkøbes til musikundervisningen, afgøres af skolerne selv i samarbejde med den Kreative Skole, oplyser Susanne Bjerregaard Mørck.

- Mange er glade for øvelokalerne på Ungdommens Hus. Men der er fyldt op, og flere står med akut mangel på øvelokale. De to miljøer kan sagtens eksistere side om side, siger Martin Worm.

Hans forening er opkaldt efter det tidligere musik-aktivitetshus Lydmuren, der lå i Oldenborggade på grunden, hvor Vattenfall i dag ligger. Lydmuren havde ikke bare øvelokaler, men også et stærkt fællesskab og sammenhold i musikmiljøet - noget foreningen håber at kunne stable på benene igen, når de nye øvelokaler er klar.

På den gamle Lydmuren var medlemmerne en del af det aktive arbejde. Her er man i gang med at bygge husets studie, hvor der senere og i mange år blev indspillet demo-bånd. Fotoet stammer fra en efterladt stak fotos, og fotografens navn er ukendt. Foto: Ukendt
På taget af den gamle Lydmuren-barak i Oldenborggade stod denne vejrhane, udformet som hovedet på en kæmpe el-bas. Fotoet er fundet i en efterladt stak på Lydmuren. Fotograf: Ukendt
Borgmester Jacob Bjerregaard (S) glæder sig over, at foreningen melder sig klar til at engagere sig i det nye, kommende øvelokale-miljø. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce