Annonce
Elbobladet

Nye regler: Få mest muligt ud af håndbagagen

Det er altid fristende at tage mange ting med, når man skal ud og flyve. Men hvad er virkelig nødvendigt? Det skal du spørge dig selv om, før du pakker kufferten, opfordrer rejsebloggerne Kenneth Karl Nielsen og Maria Erica Jensen. (Arkivfoto) Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Flere lavprisrejseselskaber har ændret deres bagageregler, men du kan komme uden om de ekstra gebyrer ved at pakke smartere.
Annonce

Rejser du med lavprisselskaber som Ryanair og Norwegian, er det ikke længere muligt at tage en gratis kabinekuffert med om bord på flyet.

Senest indførte Norwegian den 23. januar en ny bagagepolitik, som skærper reglerne for håndbagage.

Det betyder, at selskabet nu - ligesom Ryanair - tager penge for en kabinekuffert, hvis du flyver på de billigste billetter.

Men det behøver ikke at betyde, at du skal have ekstra penge op ad lommen, fastslår to rejsebloggere. Du skal bare tænke dig lidt ekstra om, når du pakker tasken.

- Langt de fleste vil godt kunne pakke al deres bagage ned i en almindelig rygsæk, hvis der er tale om en kortere ferie, siger Kenneth Karl Nielsen, der står bag backpackerplanet.dk.

Rygsækken kan du medbringe gratis, hvis den kan ligge under sædet foran dig. Selskaberne har forskellige grænser for, hvor stor den lille taske må være.

Nøgleordet for at få plads enten i rygsækken eller i en lille kuffert er at tænke minimalistisk.

- Forhold dig til, hvad du rent faktisk har brug for, og hvad du egentlig bare plejer at smide i kufferten, siger forfatter og rejseblogger Maria Erica Jensen og tilføjer:

- Det gælder blandt andet toilettasken. Du godt kan klare dig uden hele toilettet.

Også mængden af tøj har stor betydning. Skal du et varmt sted hen, kan du godt lade en sweater eller de lange bukser blive hjemme.

Ser vejret til gengæld ud til at blive dårligt, kan det betale sig, at du klæder dig fornuftigt på hjemmefra.

- Du behøver ikke at ligne en Michelin-mand, men er du smart, tager du tøj på, der ville fylde meget i tasken. Skal du eksempelvis have en regnjakke eller stor jakke med, så tag den på i stedet for at pakke den ned, råder Kenneth Karl Nielsen.

Bøger og sko fylder typisk meget, men også her kan du spare plads.

- Jeg har typisk en gammel kindle med i stedet for en bog, siger Kenneth Karl Nielsen.

Samtidig kan du med den rette pakketeknik få plads til mere tøj.

- En smart teknik er at rulle sit tøj sammen. På den måde kan du også have en pæn kjole eller skjorte med, uden at det bliver krøllet, siger Maria Erica Jensen.

Når du ruller tøjet, kan du blandt andet rulle undertøj og strømper ind i trøjer eller bukser og på den måde spare plads.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce