Annonce
Elbobladet

Nyt ølsted ligger øverst på hitliste: Crowdfundede 200.000 kroner

Mange har støttet den nye Fredericia Brewpub i Gothersgade med et beløb. Stedet topper Coop Crowdfundings liste over bedste opbakning i 2019. Foto: Fredericia Brewpub
Fredericia Brewpub åbnede i 2019 med hjælp fra Coop og frivilliges donationer. Faktisk klarede initiativet sig bedst herhjemme sidste år.
Annonce

Fredericia: Med næsten 200.000 indsamlede kroner fra velvillige støtter skummer Fredericia Brewpub sig ind på førstepladsen over de projekter, Coop Crowdfunding hjalp til verden i 2019.

Det oplyser dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

Det er over 100.000 kroner mere, end den nye pub havde drømt om.

Annonce

Åbnede i oktober

Crowdfunding er simpelthen pengeindsamling på nettet: Du støtter os, vi giver dig nogle af vores produkter.

Coop har lanceret platformen for at hjælpe nye fødevareproducenter og iværksættere i gang.

Med denne kapital på kontoen åbnede de erfarne hobbybryggere, forretningspartnere og indehavere af byens nye ølsted, Alex Bach Kristensen og Dorthe Brejndahl, i oktober Fredericia Brewpub i Gothersgade 51.

Annonce

Mere øl er klart

Indledningsvis havde de fået brygget 1200 liter Fredericia Ale ude i byen. Den er snart udsolgt, oplyser Alex Bach Kristensen mandag.

I mellemtiden har han og Dorthe Brejndahl fået installeret eget, tysk indkøbt brygværk, og i den kommende uge er deres første egentlige øl - brygget i huset - klar til salg. Cirka 500 liter er der tale om.

- Det er gået virkelig godt i november og december, og vi ligger over vores budget. Januar er mere stille, men sådan er det nok mange steder efter jul og nytår, siger Alex Bach Kristensen til Fredericia Dagblad.

Fredericia Brewpub mangler sine endelige gærtanke. Der anvendes midlertidige lige nu. Men de er også på vej. Pubben sælger desuden andres gode øl. Både danske og udenlandske mærker på fad og i flaske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce