Annonce
Elbobladet

Nyt album: Udlandet spørger efter Black Income

To tredjedele af Black Income. Bandet fra Fredericia har netop udsendt deres andet album, Unsound, og fået rosende tilbagemeldinger fra fans og presse. Foto: Peter Friis Autzen
Det fredericianske rockband har ramt noget helt særligt med deres nye album "Unsound".
Annonce

Fredericia: - Det er sgu ret fedt. Ikke fordi ros og anmeldelser fylder så meget for os. Men at få ros fra folk, der ikke kender os, og som har sat sig godt ind i det - og virkelig har lyttet til pladen: Det er sgu da fedt!

Henrik Thrane slår ud med armene. Han er sanger, guitarist og sangskriver i bandet Black Income, der for nylig udsendte deres andet album.

Trommeslager Lars Olrik smiler med og remser op, hvilke udenlandske musikblade der har givet gode anmeldelser. Og en australsk rock-radio, der har udråbt "Unsound" til at være den bedste nye plade i mange år.

- Vi har lige sendt et par eksemplarer af vinylpladen til USA, fordi nogle fans havde bestilt dem. Det var så dyrt i fragt, at vi gav dem lidt rabat på pladen. Vi syntes ikke, at vi kunne være andet bekendt, siger Henrik og viser vinylpladen frem.

Den er grøngul og gennemsigtig. Stik modsat musikken, der er sort - eller i hvert fald ikke lys og gennemsigtig.

Vi smeltede øvelokalet og pladestudiet sammen for at fange den helt rigtige energi. Det lykkedes.

Henrik Thrane, Black Income

Annonce

Nede i kælderen

Bandet indspiller i Henrik kælderstudie, hvor de også mødes med ElboBladet en dag, hvor bassist Michael Gersdorff Kristensen ikke kan deltage.

Det nye album er indspillet med fokus på energi og mindre på detaljerytteri i mix og produktion.

- Vi har lagt en ny retning på indspilningerne i forhold til forrige album, siger Henrik med henvisning til debutalbummet "Noise Polution", der i 2017 var nomineret til den prestigefulde Gaffa-pris.

- Rockmusik opstår jo i et øvelokale, når en flok venner følger energien og trykker den af. Den slags er ikke altid let at genskabe i et pladestudie mange måneder senere. Så vi valgte at smelte øvelokale og studie sammen, forklarer Henrik.

Lars Olrik er stor fan af netop dén tilgang.

- Når jeg spiller, er det med 200 procents energi. Det kan man ikke gøre igen og igen og igen for at få en sidste lille detalje lavet om. Det er med alle sanser, 200 procent og max tre takes, siger han.

Lidt flere takes blev der brugt på at lave deres seneste video, der hurtigt har fået flere tusinde visninger på nettet.

Studie- og øvelokale-sammensmeltningen fungerer så godt, at Black Income allerede er på vej med en ny single, selvom trykpressen med "Unsound" knap er blevet kold endnu.

Annonce

Ude i verden

Albummet har nu været på gaden i to måneder. Og det har fået flere af genrens fans til at spidse øren.

- Der er folk i England, der gerne vil have os over at spille på en tour. Og nogle i Tyskland. Og i Australien sgu, siger Henrik.

Som alle andre rockmusikere drømmer de tre om at komme ud at spille for så mange fans som muligt. Men ikke for enhver pris.

- Det skal give mening, og vi tager jo ikke til Australien uden at have økonomien er på plads. Vi behøver ikke at blive rige, men vi har heller ikke råd til at bruge en formue på det. Det skal lige undersøges nærmere, men det kunne være sjovt, siger Henrik.

Black Income består af Henrik Thrane (til venstre) på sang og guitar, Lars Olrik (i midten) på trommer og Michael Gersdorff Kristensen på bas og kor. PR-foto
Annonce

Inde i mørket

Musik har mange genrebetegnelser, og Black Income er blevet kaldt lidt af hvert.

- I Danmark bliver vi tit omtalt som grunge. Det forstår vi ikke helt. I udlandet kalder de os stonerrock, siger Henrik, der selv bruger betegnelsen stonergrunge.

Men når det kommer til stykket kan musik ikke beskrives med ét ord - den skal lyttes i stedet.

Hvad handler sangene om?

- Årh, de handler om alt muligt. Der er sange om, at verden er fucked up. Der er sange om kærlighed. Vi har en sang, der handler om en bekendt, der gennem hele livet havde skæbnen i mod sig og endte med at tage sit eget liv. Vi kan skrive sange om alt - hvem ved: Måske vi en dag laver en sang om minusrente. Det kunne være sjovt, og det er jo et emne, mange kender til, siger Henrik.

Det lyder lidt dystert og mørkt?

- Narj, ikke nødvendigvis. Men vi har jo alle oplevet at slukke lyset og sidde i alene mørket og tænke igennem. De tanker, der kommer ud af dét, bruger vi i musikken. Ikke nødvendigvis dystert. Men skeptisk.

Skepsis er ikke det, deres mailboks fyldes op af i tiden efter udgivelsen.

- Der gik lige et par uger, inden responsen begyndte at komme. Men nu er den der, og den er god. Det er sgu ret fedt!

Bandets seneste video, "Loaded Gun", har på kort tid fået flere tusinde visninger på Youtube. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Elbobladet

Lav hyldesaft uden risiko for sygdom

Elbobladet

Ny genbrugsbutik på vej i Fredericia

Annonce