Annonce
Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Der er nyt liv på vej i ejendommen på hjørnet af Vendersgade og Danmarksgade. Stueetagen har stået tom i cirka 3½ år, siden Jensens Bøfhus forlod adressen. Foto: Peter Friis Autzen
Smagsløgene smiler, når to vestjyske søstre taler om deres planer i Fredericia.

Fredericia: - Vi glæder os allerede helt vildt. Vi har set på placeringer i mange byer. Blandt andet Herning, Odense og Aarhus, men Fredericia er det helt rigtige sted for os.

Winni Drøhse taler med begejstring i stemmen. Hun og hendes søster Heidi Drøhse står bag Gelato Di Natura Danmark. De har i fire år forkælet smagsløg og smilehuller i Esbjerg med is og italienske specialiteter. Og nu er turen kommet til at byde velbekomme i endnu en by.

- Og da jeg i sommer var på ferie i Fredericia, kunne jeg mærke, at det skulle være her. Jeg fortalte Heidi og de andre om Fredericia. Og vi var igen på besøg i juletiden. Vi forelskede os i stemningen og kunne mærke, at Fredericia skulle være stedet, siger Winni, mens Heidi nikker.

Annonce

De to har fundet de helt rigtige lokaler i det tidligere Jensens Bøfhus på hjørnet af Danmarksgade og Vendersgade - knap 100 meter fra Landsoldaten.

-Nu skal vi bruge noget tid på ombygning og indretning. Det når vi ikke inden sommeren. Men til august eller september er vi klar til åbne, siger Winni.

Italienske lækkerier

De to søstre har været forelsket i italienske lækkerier siden barndommen.

- Vores familie tog tit på bilferie i Italien, hvor vi smagte is og andre lækre sager. Og lige siden har vi været forelsket i den slags. I dag har vi en ferielejlighed i Italien - men den har vi ikke set meget til på det sidste, siger Winni.

For fire år siden gjorde søstrene alvor af lysten til at præsentere danskerne for de italienske smagsløgs-forkælelser. Så de åbnede en dessertcafé i Esbjerg og indledte samarbejde med nogle italienske venner, der driver et lille ismejeri i nærheden af Venedig, hvor vennerne også driver dessertcaféer.


Vores barndoms forelskelse i italiensk is og italienske specialiteter fortog sig aldrig. Nu tager vi den med til Fredericia.

Winni Drøhse, Gelato Di Natura Danmark


I Esbjerg har Gelato Di Natura et godt ry blandt is-fans og andre med en sød tand, fortæller journalist Kim Westphal fra Ugeavisen Esbjerg. Der er altid kunder i butikken, og caféen omtales som et sted, hvor oplevelsen aldrig er dårlig.

- Vi har nærmest ikke plads nok i Esbjerg. I Fredericia får vi i hvert fald væsentligt bedre plads og bliver formentlig en af landets største dessertcaféer, siger Winni Drøhse.

Kontrakten er skrevet under, og arbejdet med at klargøre og ombygge begynder nu.

- På et tidspunkt skal vi også ansætte nogle folk. Vi får brug for en bestyrer og nok 25-30 timelønnede, siger Winni Drøhse.

- Vi glæder os allerede.

Dessertcaféen Gelato Di Natura Danmark er på vej til Fredericia - blandt andet med lækkerier som disse. Foto: PR
Gelato Di Natura Danmark er på vej til Fredericia. Bag dessertcaféen står søstrene Winni og Heidi Drøhse (til højre). De har i forvejen en afdeling i Esbjerg. Foto: PR
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce