Annonce
Elbobladet

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Fra uge 32 er der gang i gravemaskinerne ved Fredericia Sundhedshus.  I uge 45 forventes det, at et nye trænings- og legeområde samt ombygning af parkeringsforholdene ved sundhedshuset er færdiggjort. Illustration: Kompan
Når arbejdet med et nyt lege- og træningsområde samt parkeringsforhold går i gang ved Fredericia Sundhedshus, får det betydning for blandt andet handicapparkeringen.
Annonce

Fredericia: Hvis alt går som planlagt, vil der efter uge 45 være en legeplads og et træningsområde at boltre sig på uden for Fredericia Sundhedshus.

Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Tilblivelsen af trænings- og legeområdet er en del af den store renovering, sundhedshuset i denne tid gennemgår.

- Vi har gennem de sidste par år haft meget fokus på at sætte sundhedshuset i stand indvendig for, at borgerne får den bedste oplevelse, når de kommer ind i vores sundhedshus. Men det er vigtigt, at udendørsarealerne også er i orden, så vores borgere og besøgende på sundhedshuset kan færdes trygt og sikkert, lyder det fra Susanne Eilersen (DF), formand for sundhedsudvalget i Fredericia Byråd i pressemeddelelsen.

P-pladsen mod øst mod volden og Østerstrand står ligeledes over for en renovering. Det er for at ”forbedre forholdene for primært gangbesværede og borgere, der bruger flextrafik”, som det lyder i pressemeddelelsen.

Det betyder blandt andet, at det nuværende parkeringsareal bliver gravet væk, der vil komme ny asfaltbelægning, nye gangstier og belysning.

Annonce

P-pladser flyttes

Lege- og træningsområdet, der får plads foran selve hovedindgangen til sundhedshuset, er et såkaldt Active-Living-projekt. Finansieringen er på plads gennem afsatte budgetmidler. Formålet med projektet er, ifølge pressemeddelelsen, at integrere fysisk aktivitet i hverdagen for fredericianerne.


Vi har gennem de sidste par år haft meget fokus på at sætte sundhedshuset i stand indvendig for, at borgerne får den bedste oplevelse, når de kommer ind i vores sundhedshus. Men det er vigtigt, at udendørsarealerne også er i orden.

Susanne Eilersen, formand i sundhedsudvalget, Fredericia Byråd


Det er lokale, der er kommet med input til, hvordan området skal udformes. De private fysioterapi-klinikker på sundhedshuset, Træning og Forebyggelse, børnehave Duponts Gård samt Fredericia Løbeklub har været med i processen, ”så det kan bruges af så mange forskellige målgrupper som muligt, samtidig med, at området kan bruges som del af den træning, man går til på sundhedshuset”, står det beskrevet i pressemeddelelsen.

I forbindelse med arbejdet vil flere parkeringspladser, herunder handicap-pladser, blive lukket ved sundhedshuset. Der bliver i stedet etableret seks midlertidige handicap-pladser ud mod Dronningensgade ved busstoppestedet. Derudover bliver der lavet to timers parkering i den første lomme på den store parkeringsplads mod syd, oplyser kommunen.

Arbejdet går i gang i uge 32 og forventes afsluttet i uge 45.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ivan og den etbenede hane

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Hundeposer holder Bambi væk

Elbobladet

Fællessang med afstand

Elbobladet

Tur til Jelling og Albert i Vejle

Elbobladet

Jung kommer til byen

Elbobladet

Bysbarn viser fotokunst i Trinitatis

Elbobladet

Et liv i broget sammenhæng

Annonce