Annonce
Elbobladet

Nyudklækket sommerhusejer? Her dækker forsikringen ikke

Der har været rift om danske sommerhuse i 2020. Allerede ved udgangen af august var der solgt flere sommerhuse i år, end der var hele sidste år. Det viser tal fra Boligsiden, som er ejet af danske ejendomsmæglere. Genrefoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rekordmange har købt sommerhus i 2020, og hos mange er standarden for indbo og møbler blevet mere luksuriøs. Men forsikringen dækker anderledes end helårshuset.
Annonce

Der har været rift om de danske sommerhuse i 2020, hvor de er gået som varmt brød.

Og når man først er kommet på plads, indretter mange sig med alt fra fladskærm og lydanlæg til stor grill, lækre havemøbler eller vildmarksbad.

- Men her kan man komme i klemme. For når det gælder sommerhuse, er visse ting anderledes forsikringsdækket, siger Anja Lintrup Sørensen, der er forsikringskonsulent i Forsikring & Pension tilknyttet Forsikringsoplysningen.

Det gælder eksempelvis såkaldt "simpelt tyveri".

Værd at vide om simpelt tyveri

Simpelt tyveri dækker over sager, hvor tyven ikke skal bryde ind i huset, men får adgang via et åbent vindue eller en ulåst dør.

Simpelt tyveri kan også være sager, hvor tyven render med løse genstande, som står ude. Det kan være tyveri af havemøbler, grill, robotplæneklipper eller anden dyr elektronik.

Simpelt tyveri kan også være cykeltyveri eller indbrud i personbil.

Det kan være tyveri, hvor nogen løber afsted med en cykel, en grill eller dyre havemøbler fra sommerhuset.

- En sommerhusforsikring dækker typisk kun simpelt tyveri i sommerhalvåret, eller mens man opholder sig i huset, forklarer Anja Lintrup Sørensen.

Derudover blev der sidste år rapporteret 2354 deciderede indbrud i sommerhuse, viser tal fra Forsikring & Pension.

I de tilfælde dækker forsikringen som hovedregel, hvis huset er aflåst.

Men fjern alligevel de ting, som ser mest spændende ud for tyven, råder Brian Wahl Olsen, der er skadedirektør i Alm. Brand.

- Det er aldrig rart at have indbrud, og man opdager det måske først efter noget tid, hvor døren har stået pivåben i flere uger, siger han.

Annonce

Over 200 simple tyverier

Kig også på, hvad der står uden for huset.

Sidste år blev der anmeldt 27 cykeltyverier og 206 andre tilfælde af simpelt tyveri fra sommerhuse.

- Tyvene går efter det, der hurtigt kan omsættes og sælges videre. Det gælder dyre græsslåmaskiner, havetraktorer og især mærkevaregrill, siger Brian Wahl Olsen.

Alm. Brand har sågar set sager, hvor tyvene er stukket af med udendørs spabade på flere hundrede kilo.

Sidstnævnte er svært at gardere sig imod. Men i alle andre tilfælde gælder det, at det ikke er nok, at tingene har stået under et halvtag eller i et åbent haveskur.

- Sæt værdifulde løsdele ind i et skur, som låses. Og hvis man ikke kan flytte tingen, så sæt kæde omkring, eller få det boltet fast, råder Brian Wahl Olsen.

Annonce

Lås værdier inde

Hvis du kender naboerne, så spørg, om I skal holde øje med hinandens huse.

Og hvis du lukker ned for sæsonen, så overvej, om grillen skal låses inde i huset, og om lydanlægget skal med hjem bilen.

- Jo mindre attraktivt huset virker, jo større er chancen for, at tyven går forbi, konstaterer Brian Wahl Olsen.

Sørg også for at nærlæse dine forsikringsbetingelser, så du ved, hvordan du reelt er stillet - eksempelvis uden for højsæsonen, tilføjer Anja Lintrup Sørensen.

- På forsikringsguiden.dk kan du sammenligne priser og dækninger, så du finder den forsikring, som passer bedst til dine behov, siger hun.

/ritzau fokus/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce