Annonce
Elbobladet

Op ad rampe: En ny hal til skaterne har stadig lange udsigter

Siden lukningen og nedrivningen af De Orange Haller har skatermiljøet holdt til her ved Ungdommens Hus. Foto: Peter Friis Autzen
I et år har Fredericias skatere manglet en hal. Og det kommer de til i mindst et år mere.
Annonce

Fredericia: Planerne om at bygge et nyt skatermiljø i Fredericia kommer ikke med i bølgen af corona-fremrykkede anlægsprojekter.

Det er allerede godt et år siden, at De Orange Haller lukkede og blev revet ned, hvorved skaterne blev sendt ud under åben himmel. Siden har skaterne især samlet sig omkring Ungdommens Hus. Ramperne og rammerne her er populære - i hvert fald i tørvejr. Der bliver både svedt, grinet og snakket. Men ikke så meget, når vejrguderne byder på regn og rusk. Et indendørs sted er et udtalt ønske - eller måske bare et overdækket sted.

Skaterne var ellers fra starten stillet én eller anden form for erstatning for De Orange Haller i udsigt. Men det er ikke blevet til noget endnu, selvom lukningen og nedrivningen ikke kom som nogen overraskelse. Og selvom andre projekter fremrykkes i denne tid, sker det ikke for skater-planerne.

Det er ærgerligt, men der er en god grund til, at det ikke rykkes frem, fortæller Cecilie Roed Schultz (EL), der er næstformand i byrådets Børne- og Skoleudvalg.

Cecilie Roed Schultz (EL) glæder sig til, at byens skatere og beslægtede sjæle kan få et indendørs eller overdækket sted. Foto: Helle S. Andersen
Annonce

Kan ikke nå Corona-bølgen

Hvis skater-projektet skulle nå med i den corona-udløste anlægsbølge, skulle det kunne færdiggøres i år. Sidste mursten skulle altså lægges inden nytår. Og det kan ikke nås, uanset hvor stor velvilje der er omkring projektet, forklarer Cecilie Roed Schultz.

- Der er sat tid og penge af til blandt andet en grundig brugerinddragelse. Og der er afsat syv millioner kroner til selve byggeriet, når det skydes i gang. Men projekteringen er ikke slut endnu, og derfor kan projektet ikke afsluttes indenfor tidsfristen i år, siger hun.

Cecilie Roed glæder sig over, at brugerinddragelsen er prioriteret højt.

- De unge har mange idéer til, hvad stedet skal rumme og kunne. De er ikke særlig krævende og forventer ikke et prestigebyggeri - men de har en forventning om et sted, der kan bruges, siger hun, der selv forestiller sig, at skater-projektet placeres i i området ved Ungdommens Hus.

Også i byrådets kultur- og idrætsudvalg glæder man sig til at kunne tilbyde skaterne bedre omgivelser.

- Planerne om en midlertidig løsning i det gamle fitnesscenter i Norgesgade måtte desværre droppes. Derfor arbejdes der videre frem mod en permanent løsning, fortæller næstformand Christian Jørgensen.

Planen er nu, at byrådet og økonomiudvalget træffer en afgørelse inden udgangen af juni. Men byggeriet opføres tidligst næste år.

Også Christian Jørgensen (V) havde gerne set, at skaterne allerede havde haft et indendørs miljø - om ikke andet, så midlertdigt. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
De udendørs skaterfaciliteter ved Ungdommens Hus er populære. Især i tørvejr. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et liv i broget sammenhæng

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

25 år med malerbøtter og pensler

Elbobladet

Oplev flotte naturbilleder

Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

Mad med mening og Karen Grøn

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Annonce