Annonce
Elbobladet

Otte procent indrømmer spritkørsel

Politiet er på gaden i ugerne op til jul for at holde øje med spritbillister. PR-foto
En ny kampagne skal få alle til at droppe bilen hjem fra julefrokosten.
Annonce

Sikkerhed: Alle ved, at med alkohol i blodet skal man ikke sætte sig bag rattet. Alligevel viser en rundspørge, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har foretaget blandt 3515 bilister, at otte procent har kørt bil, selvom de godt vidste, at de havde hældt for meget indenbords.

Svarene viser også, at blandt de unge bilister er problemet dobbelt så stort. Derfor sparker Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden nu en ny kampagne i gang, der skal stoppe julespritbilisterne.

- Er man det mindste i tvivl om sin promille, så skal man lade bilen stå. Det er bekymrende, at så mange kan finde på at køre bil efter at have drukket, når de fleste ved, hvor risikabelt det er. Der skal bare én spritbilist til for at ødelægge det for mange mennesker. Derfor skal vi have flere til at lade bilen stå, når de har drukket alkohol, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

Annonce

16 procent af de unge kører spritkørsel

Blandt de 3515 siger otte procent siger ja til spørgsmålet om hvorvidt de har sat sig bag rattet, selvom de var i tvivl om promillen. Problemet er størst blandt de 17-35-årige, hvor 16 procent svarer, at de inden for det seneste år har kørt bil, selv om de måske havde drukket mere end tilladt.

- Vi skal have flere til at lade bilnøglerne blive i lommen, når de har drukket alkohol. Og her spiller omgivelserne en stor rolle, for hvis de blander sig, når en beruset gæst finder bilnøglerne frem, så kan det være afgørende for, at personen aldrig får sat sig bag rattet, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Sideløbende med den landsdækkende kampagne mod spritkørsel gennemfører politiet ekstra spritkontroller i hele landet i december for at stoppe dem, der ikke kan finde ud af at adskille alkohol og bilkørsel. I december sidste år sigtede politiet 360 personer for spritkørsel.

Politiets fokus og kontroller vil især blive rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Syng Sammen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Elbobladet

Du store kineser

Elbobladet

Der blev sat priser ved Røde Kors

Annonce