Annonce
Elbobladet

På den 2. side: De binder os på mund og ånde

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling
En skønne dag smider vi mundbindet. Det glæder vi os til, men der er nu også sider af mundbindet, som jeg vil komme til at savne.

Man kan lave en liste med plusser og en liste med minusser.

Det kan man gøre over mange af livets haleslag. Jeg mindes engang, hvor jeg havde en gammel lænestol, som jeg havde arvet hjemmefra og siddet i i årevis efter at være flyttet hjemmefra.

Den var sølle, slidt, grim, grøn og lugtede formentlig heller ikke særlig godt. Hvis den havde været en hest, var den blevet aflivet, så sølle var den. Der skulle træffes en beslutning.

Annonce


Hotdoggens løg, pølse og sennep og sennep tog en grusom hævn inde bag mundbindet.


Min venner påpegede stolens mange minusser. Men der var to punkter på plus-siden: Stolen var min, og jeg sad godt i den. Så jeg beholdt den.

I hvert fald indtil jeg en dag efter en overmodig og alt for frisk sæsonåbning på tennisbanen (det billede lader vi lige stå et øjeblik...) sank ned i stolens efterhånden meeeget dybe sæde og fik krampe i begge lår. Så sad jeg dér og hylede af smerte uden at kunne komme op, fordi jeg havde placeret mig i sådan et gammelt, grimt, udtjent vrag af en gyselig stol. Elendige møgmøbel!

Pludselig ændrede regnskabet sig, og da jeg endelig kom op igen, røg stolen ud til fordel for en yngre, mere krampevenlig udgave.

Mundbindplusser og -minusser

Forleden var jeg på vej ind i en af Fredericia skønne butikker. Jeg tog et mundbind på og kom til at lave en minusser-og-plusser-ved-mindbind-opgørelse inde i hovedet.

På den ene side er der minusserne:

Jeg går glip af mange smukke ansigter og smil, fordi de er skjult bag mundbindet.

Bindet strammer over næsen, når jeg gaber i den sikre forvisning om, at ingen kan se det. I perioder med dårlig søvn fører det til en rødslidt markering på min næse, som ellers er rød nok i forvejen.

Jeg har høfeber og er nu gået ind i nyse-sæsonen. Det er så snot begyndt at være træls...

Forleden nød jeg en ristet hotdog med brutale løg og hele moletjavsen. Da jeg en halv times tid senere iførte mig et mundbind, tog løgene, pølsen og senneppen en grusom, grusom hævn.

Min vane med at gumle meget stærkt mint-tyggegummi giver mig tårer i øjnene, når jeg samtidig har mundbind på. Og lad være med at lave bobler.

Først i næste uge begynder jeg at bruge briller - men jeg kan forstå på bebrillede venner og kolleger, at mundbind/brille-kombien er træls.

På den 2. side er der så plusserne:

Mundbindet gør, at andre slipper for synet af mit radiovenlige ansigt.

Jeg kan række tunge af folk uden at blive opdaget.

Mundbindet har hjulpet mig med at trappe ned for mit alt, alt for store kaffeforbrug. For når jeg tager mundbind på, bliver jeg ubarmhjertigt opmærksom på min egen kaffeånde. Hellige Moses! To meter afstand med mundbind - men fire meter uden!

Når jeg vipper mundbindet ned under hagen, skjuler det næsten min dobbelthage.

Hvordan ser din plus-minus-opgørelse ud?

Hils din nabo fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce