Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Det er lige til at få julelys i øjnene

Journalist Gustav Roesbjerg Mygind. Foto: Søren Gylling

Så skete det. Ja, du så det måske selv? Rundt i gågaden. På Rådhuspladsen, Ryes Plads, Axeltorv og J. B. Nielsens Plads.

Er du hægtet af? Nej, du ved selvfølgelig godt, hvad jeg omtaler. Julebelysning!

Et emne, der selv i de kolde efterårsmåneder er brandvarmt. Alle kan forholde sig til det og har en holdning. For det er julen, vi snakker om.

Fra barndomsårene husker jeg, hvordan jeg hvert år var inde at se årets juleudstilling i det lokale shoppingcenter i Viborg. 25 kvadratmeter tror jeg, det fyldte - dengang føltes det enormt - men hvilke 25 kvadratmeter det var.

Uheldig nisse, gamle nisse, de små drillenisser. Jeg kunne ikke få nok. Og så var fascinationen endnu større, når nogle af dem kunne bevæge sig. Ja, jeg tror endda, at der var et lille tog, som cirkulerede rundt i den lille indhegning.

Teenageårene kom, og nisser, julelys og udstillinger blev lidt mere irrelevant. Selv i en ung alder kan man blive den sure, gamle julenisse, der først kommer i julestemning 23. december.

Jeg husker, da jeg for et par år tilbage befandt mig på strøget i Aarhus. Det var dengang, corona var noget, man drak. Julelysene i Salling skulle tændes.


Smag de velduftende, brændte mandler, prøv den julesweater - dén med rensdyr og juletræer, du altid har kigget længselsfuldt efter, men aldrig turdet købe af frygt for at virke kikset. Det er du selvfølgelig ikke!


Jeg bilder mig dog selv ind, at det var mere for selskabet end egen lyst, at jeg befandt mig der. Selvom jeg godt kan lide at komme andre folk ved, sætter galskaben også en grænse, når der samler sig flere tusinde på få hundrede meter for at se... nogle julelys, der tændes -  efterfulgt af en tur i et aaaalt for trangt indkøbscenter for at spise nogle halvslatne æbleskiver, der tydeligvis bærer præg af at have stået ude i aaaalt for lang tid.

Hovsan, så fandt jeg vist den sure, gamle nisse frem igen. Det skulle ellers gerne være et overstået kapitel, for på den 2. side må jeg overgive mig: Julelys er flot. Og julen er skøn. Kan man ikke selv se det, så kig på dine poder eller naboens børn. Eller tænk tilbage på dengang, du selv var en bette pjevs, der gik rundt og kiggede på julelys og udsmykninger i gaden.

Det er da fantastisk!

Og når du endelig traver en tur rundt i gågaden, så glem ikke det vigtigste. Tag et smut forbi butikkerne - og også gerne ind i dem. Lad dig inspirere til juleindkøb og sug til dig af stemning.

Smag de velduftende, brændte mandler, prøv den julesweater - dén med rensdyr og juletræer, du altid har kigget længselsfuldt efter, men aldrig turdet købe af frygt for at virke kikset. Det er du selvfølgelig ikke!

Nyd det anderledes syn af byen, der stråler på en ellers kold og mørk aften. Og køb dine gaver, hvor du færdes i det daglige. Lokalt.

Se nu er du forhåbentligt i julehumør!

Og hvis ikke du er det, så tag en snak med din nabo, hvor I deler ud af julehistorier. Og hils fra ElboBladet.

Så. Nu kan du vist ikke undgå at være i julestemning. Midt i november, hvad skal julen ikke blive til i år?

God jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce