Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Hånd i hånd i regnen

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling

Fredericia: Forleden kom jeg kørende gennem regnen. Radioen var tændt og stod på Radio4. Vinduesviskeren piskede hysterisk frem og tilbage.

De kloge mennesker i radioen talte om, at danskerne nu igen kunne komme ud at rejse i nogle udlande - og de talte om det med en lettelse, som handlede det om endelig at kunne trække vejret efter at have svømmet langt under isen.

Jeg har altid undret mig over, at nogle har så stærkt et behov for at rejse langt for at lægge sig under den samme sol. Misforstå mig ikke: Jeg kan godt forstå lysten til at opleve, se, snuse, mærke og horisontudvide. Men jeg undrer mig, når der tales om solrejser som en livsvigtighed - og når der tales om ferie i Danmark som en trist nødløsning. Det forstår jeg ikke.

Annonce

Jeg synes ikke, at græsset altid er grønnere på den 2. side. Jeg elsker Danmark. Danmark er et frit land, og derfor er det selvfølgelig helt fint og totalt okay at have lyst til at rejse andre steder hen. Men vær sød at gøre det uden at tale Danmark ned.

Måske skyldes min holdning, at jeg går mere op i at have en god hverdag end en god særdag. Måske er jeg lettere at gøre tilfreds. Måske er jeg bare underlig. Det sidste er bestemt en mulighed, har jeg ladet mig fortælle.

Hånd i hånd

Nå, mens jeg sidder i min lune bil og hører radioværterne tale om de livreddende rejsemuligheder, passerer jeg en far og hans datter.

De spadserer langs vejen - på en cykelsti nogle meter fra vejbanen. Vejret er ikke med dem. Tv-meteorologerne bruger aldrig det ord, men faktum er, at det pisøsregner.

Manden ser ud til at være i starten af 30'erne. Pigen er fire-fem år - måske seks.

De holder hinanden i hånden. Deres våde hænder er samlet nogenlunde ud for hendes øre, og hendes arm dingler lidt, mens den hænger vægtløs under hans.

De har regntøj på. Og gummistøvler. Deres hår er vådt, og jeg forestiller mig, at regnvand løber ned ad nakken på både far og datter.


Jeg går mere op i at have en god hverdag end en god særdag. Måske er jeg bare underlig.


De smiler og snakker og ser på hinanden. De er centrum i hinandens verdener.

Dér, midt i regnen, har de to lige præcis det, som charterselskaberne bilder os ind kun findes under sydens sol: Vidunderlig samhørighed.

Hvem har brug for en liggestol, all inclusive, pool og faktor 60, når man kan have dét midt i det danske lortevejr?

De to har sammen et nu med uendelig rækkevidde. Den slags kan også findes i et tremandstelt med en god højtlæsningsbog. Tillad mig igen at minde om verdens bedste højtlæsningsbog: Ronja Røverdatter.

Danmark er verdens dejligste sted. Og Fredericia er Danmarks dejligste.

Det er bare min mening. Far og datter i regnen så ud til at være enige.

Hils din nabo fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Bobby elsker bare sutter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Annonce