Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Hvad kæmper vi for? Farmors pandekager!

Gustav Roesbjerg Pedersen, journalist på ElboBladet. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Så begynder sommerferien så småt at lakke mod enden. I hvert fald for nogle. ElboBladet skal jo fortsat ud i postkasserne, så vi alle kan blive opdateret på, hvad der sker i lokalområdet.

Og selvom man som oftest betegner sommerferieperioden agurketid hos landets medier, synes jeg faktisk, at der har været en masse at se til.

Man kan jo bare tage et smut ned i gågaden og opleve, hvordan der i den seneste periode har været livlig aktivitet blandt handlende og de mange arrangementer, der har fundet sted i forbindelse med #sommerifredericia.

Ja, faktisk har jeg ikke følt, at det har været sommer. Måske skyldes det vejret, som ikke desto mindre har været det, vi kender og elsker at brokke os over.

Men det er nu skønt at holde ferie her i landet. Nogle af de bedste sommerminder, jeg har fra Danmark, er de årlige cykelture, jeg var på, da jeg gik i folkeskole. Sammen med min far og brødre tog jeg i en årrække afsted.

"Hvad kæmper vi for? Farmors pandekager", lød det inden afgang. Ruten gik fra hjemmet i Viborg til Strandby på Sydvestfyn, hvor min farmor og farfar boede. To dage fra morgen til aften med cykling, snak og en masse sukker. Som oftest ned langs Hærvejen, til vi nåede den nordvestlige del af Vejle-egnen.

Overnatning var der som oftest styr på, men et år undlod vi at lave en fast aftale på forhånd. Da vi nåede Kiddesvej i Vejle, og vi kunne se, at det begyndte at blive en smule mørkt, var vi i vildrede. Det var dengang, før man havde internettet ved sin hånd i form af en mobiltelefon, og de medbragte vejkort viste ikke ligefrem, at der var nogle overnatningsmuligheder forude.

Set i bakspejlet var det næppe helt gennemtænkt. Vi kunne næppe undgå nogen stor omvej, med mindre vi fandt en kreativ løsning.

Det havde været smart med en baghave. I stedet endte det med, at vi slog telt op på en græsplæne ved en skole - det var jo ferie.

Det gik skam også ubemærket hen - tror vi - og næste dag kunne vi fortsætte ad Fredericiavej over Den Gamle Lillebæltsbro. En pause hørte sig naturligvis til, så vi kunne nyde vuet og tage billeder ud over bæltet. På samme måde var det en tradition at stoppe ved en af grillene inden Middelfart for at få en is. Mmmhhhmmm!

Og så var der de legendariske pandekager med syltetøj og sukker, som ventede på os i samme splitsekund, som slutdestinationen blev nået. Alle tanker om øm bagdel og stive cykelben blev glemt i det øjeblik, vi satte os til bords og spiste, indtil mavesækken var fyldt - og lidt til.

Har du ikke været på cykelferie, kan jeg kun anbefale det. Jeg har i hvert fald nydt mange ture rundt i landet - i tiden som udeboende studerende var det tilmed en billig måde at opleve nye, spændende egne af det smukke Danmark.

Om det sker denne sommer er imidlertid mere tvivlsomt for mit vedkommende, selvom jeg, når du læser klummen her, er på pause fra journalistarbejdet. Forældreorloven kalder!

Kan I have en fortsat skøn sommer i og omkring Fredericia. Vi ses - på den 2. side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Du gror eksotiske planter forgæves

Elbobladet

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Elbobladet

Hæder til Meny i Fredericia: Du finder ikke en bedre frugt- og grøntafdeling i Danmark

Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Elbobladet

Chanett og Brødrene Guf slog dørene op i Gothersgade: - Det her er mit fjerde barn

Elbobladet

Husk dig selv som pårørende

Annonce