Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Klappehesten og container-skorpionen

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling

Forleden kom jeg kørende ad Holstensvej. Jeg havde lige passeret Fredericia Fisk og rundkørslen med den grønne bøje - og tænkt over noget.

Hvis bøjen skal signalere nærhed til havnemiljø og søfolk - burde den så ikke være rød? Den grønne farve viser mig jo, at jeg skal have bøjen til styrbord - altså på min højre side. Men det er den kun, hvis jeg kører den forkerte vej rundt. Eller kører baglæns.

Nå, som nævnt, var bøjen allerede bag mig, og jeg var nu på vej hen forbi området, hvor ADP har stablet containere op for at holde styr på varer til og fra hele verden.

Den kæmpestore container-truck inde på den 2. side af hegnet var i gang. Med sine store skorpion-kløer flyttede den rundt på verdens største byggeklodser.

På cykelstien ind mod hegnet kom en kvinde cyklende med to små børn i ladet på sin Christiania-cykel. Hun standsede op, og de tre snakkede og pegede ind mod den store, arbejdende maskine.


I scrapbogen er verden prioriteret og udvalgt - som i en avis.


Jeg kunne mærke mig selv smile over børnenes store øjne, åbne munde og tydelige "wow!" Imens drønede voksne bare forbi. Altid på vej til eller fra noget.

Hvor er det fedt, at børn har øje for det store i dagens små oplevelser. Og hvor er det fedt, at de jævnligt sætter os voksne på plads med en klar melding om, at det, vi synes er stort, faktisk er småt.

Og hurra til kvinden for at standse op. Det må have krævet sine lårbasser at få cyklen op i fart igen bagefter. Hun kunne have prioriteret at holde momentum - men valgte i stedet et stort lille øjeblik.

Annonce

Klap lige hesten

Senere samme dag ledte jeg efter noget i en gammel scrapbog. Fra min barndom - dengang, hvor man tog ét billede eller max to per mærkedag og bagefter organiserede dem i et ringbind sammen med noter og krøllede cirkusbilletter.

I dag har vi tusindvis af fotos - men vi ser dem aldrig, for mængden er for stor. I scrapbogen er verden prioriteret og udvalgt - som i en avis.

Jeg fandt ikke kun det, jeg ledte efter, men også noget andet. Pludselig så jeg et foto af mig og min farfar.

Jeg var kun lidt større end de to børn i Christiania-cyklen. Vi stod i vejkanten og klappede en hest. Farfars Volvo holdt i vejkanten.

Ligesom cykel-kvinden og børnene havde min farfar og jeg fået øje på noget, vi ville se nærmere på. Derfor stod vi nu dér og mærkede hestens bløde mule mod en lidt nervøs barnehånd. "Husk at holde græsset med flad hånd, så hesten ikke kommer til at bide".

Mange kloge stress-konsulenter og mindfulness-instruktører siger, at man skal snuse til blomsterne og mærke verden. Jeg siger: Klap lige hesten.

Hils din nabo fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce