Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Når mobilen er en spegepølsemad

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling
Annonce

Forleden sad jeg i et tog og overvejede, om mit mundbind kunne proppes i ørerne. Eller i munden på en medpassager.

Mobiltelefoner er en velsignelse. Man kan for eksempel læse ElboBladets netavis på sin mobil. Eller bladre i e-avisen. Jeg har også set, at man kan montere en lille ventilator, så mobillos kan blæse det hele et svalende stykke.

Men mens ens egen mobil er en velsignelse, kan andres mobil være en pest. Og hvis andre så ovenikøbet taler i mobilen med højttaler på, er det ikke kun en pest, men også kolera. Og dét endda i en corona-tid. Det er jo hele tre gange én gang - det går slet ikke.

I toget sad en ung dame og talte i mobil. Hun holdt mobilen ud foran ansigtet på samme måde, som man ville holde en spegepølsemad med mange, ristede løg: Vandret, så løgene ikke drysser ned.


Jeg fik ting at vide, der fremkaldte billeder for mit indre øje: Billeder, jeg ikke burde se.


Alle i kupéen kunne følge med i den unge dames samtale med en veninde. Snakken var så inddiskret og dum, at jeg kom til den konklusion, at også de to samtalepartnere var dumme.

Dét er selvfølgelig en forhastet konklusion, for også spændende mennesker fører dumme samtaler.

Den unge dame - som venligt informerede sin veninde om, at telefonen var på medhør (vi andre i kupéen vidste det godt) - talte med overfladisk ildhu om alt fra kærestesorger, kærestebesøg og deraf følgende ømheder forskellige steder i kroppen.

Jeg fik ting at vide, der fremkaldte billeder for mit indre øje: Billeder, jeg ikke burde se. Ja, jeg syntes sågar, at også min lugtesans fangede billeder fra d'damers snak - men min mund med journalist-kaffeånde var jo også inde bag mundbindet sammen med min næse, så lige præcis dét skal de unge damer nok ikke have skylden for.

Annonce

Næste gang ved jeg, hvad jeg gør

Jeg ved godt, at jeg kan være en sur, gammel, gnaven mand - og at jeg skal arbejde med det.

Men hvorfor - som i hvorforFILAN - er det blevet moderne med mobiler på spegepølsemads-manér? Hvad er idéen? Er det fordi indiskretion er det nye sort?

Og hvorfor - som i hvorforFILANIGEN! - var der ingen i kupéen, der bad den unge dame dæmpe sig? Hvorfor gjorde jeg ikke selv?

Når sådan noget sker, kan jeg bruge timer på at dagdrømme om, hvad jeg vil gøre næste gang. For en stund tager den slags drømme over for de sædvanlige dagdrømme om at vinde i lotto eller mirakuløst vågne op som klaver-virtous med Brad Pitt-krop.

Ofte beslutter jeg, at jeg næste gang vil begynde at tale højt ud i den blå luft. Enten med egne, opdigtede pinligheder. Eller med usammenhængende indspark til samtalen - ligesom Carsten Bang gjorde, når Jan Gintberg i gamle dage interviewede folk på Strøget i København. Det var flaskeme sjovt.

Måske jeg bryder ud i sang næste gang? Eller måske jeg igen stikker piben ind og bare er gnaven, helt indtil jeg skriver min næste klumme, hvor jeg spider tidens tendenser med min knivskarpe pen. Ja, det ender nok med at være dét, jeg gør. Uhhh, det skal blive godt! Så kan hun lære det, kan hun.

Nå, men heldigvis stod jeg og den unge dame ikke af samme sted. Hun kaglede videre til en anden by. Så kan hun give dem ørepine og højt blodtryk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Facelifted Crossland uden X

Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Annonce