Annonce
Elbobladet

På den 2. side: På jagt efter gensynsglæde i gemmerne

Gustav Roesbjerg Pedersen, journalist på ElboBladet. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Nej, se nu her!

Øjeblikket er tæt på at være legendarisk. I hvert fald vækker det mange minder, da jeg finder dvd'en Golfbanens skræk midt i en flyttekasse med film.

Her har den stået i mindst halvandet år. Den er øjensynligt ikke kommet ud af flyttekassen fra sidste flytning, og dvd'en er næppe afspillet i et årti. Alligevel vækker det minder. Alle de episke, platte og humoristiske scener jeg skraldgrinede af, da jeg var i de unge teenageår. Handlingen og til dels replikkerne er formentligt stadig lagret i hukommelsen.

Den skal jeg beholde, beslutter jeg, inden næste dvd overvejes.

Denne uge har stået i flytningens tegn og dermed også en revurdering af de mange ting, jeg har gemt fra tidens løb. Det kan være en udfordring, når man som jeg er lidt af en samler. I hvert fald kan det være svært at smide ting ud. Selv ting, der ikke har været i brug i flere år, bliver taget under grundig overvejelse.

”Det kunne jo være, at… Hvis nu det sker, at… Jeg burde også til at…”

Min indre monolog gennemgår forskellige scenarier. Selvom jeg godt ved, at flere af tingene for længst er passé, er der en nostalgi, som tages med i regnestykket.

Til min store overraskelse fandt jeg min favoritbamse fra min barndom, pingvinen Pingo, i en flyttekasse. Egentlig troede jeg, at den ved en fejl var fløjet fra reden ved sidste flytning. En følelse af lykke fyldte mig imidlertid, da vi blev genforenet og Pingo videregivet til min spæde søn.

Nu er det i stedet ham, som gumler i spidsen af pingvinnæbbet, så stofkvaliteten kommer på prøve. Hvis ikke det er rendyrket lykke, ved jeg ikke, hvordan den føles.

På den 2. side – og til alt held - er min kæreste lidt skrappere til at smide ud. ”Vi behøver ikke at have en tredje, identisk skrivebordsskuffe (den hvide model fra Ikea), når vi i forvejen overtager to i den nye ejendom,” konstaterer hun.

Hun har nok ret, men det kan jo være, at de to andre er i dårligere stand. Den kommer med, bliver konklusionen herfra, selvom jeg ved, den er tosset. Jeg må dog acceptere, at inventar såsom højtaleranlæg og bas fra konfirmationstiden, en lettere flosset, rød barstol og en velfungerende reserveprinter ryger ud på gaden.

På den måde får tingene nyt liv – som oftest i løbet af en halv times tid – på samme måde som jeg engang erhvervede mig et sæt badmintonketsjere. Det er da smukt, når tingene kan fornøje andre.

Annonce

Sommerkoncert og ferielejr

Apropos fornøjelse kan du i denne uge læse om en koncert, som fem personer, der tidligere har været tilknyttet Fredericia Teater, står bag. I løbet af ugens løb havde jeg glæden af at høre dem øve. Wow! Desværre må optagelsen, jeg lavede, ikke publiceres på ElboBladets netside, da det vil krænke ophavsretten hos de oprindelige kunstnere bag sangene. Så er det godt, at du i stedet kan høre sangene live til musicalkoncert 26. juli i Tøjhusets baggård. Støt de lokale kunstnere, de har brug for det!

Og når det kommer til at støtte, kan du også læse om Signe Kongerslev og sønnen Lucas, som i den forgangne uge har været på hjemlig ferielejr for socialt udsatte afholdt af Landsforeningen af Væresteder. 1500 deltagere var en del af fællesskabet, som i år foregik via Facebook. Den støtte, de har fået i form af en mad- og aktivitetskasse, betyder alverdens og er med til at lette en ellers presset hverdag. Hvor er det dejligt at opleve, når folk hjælper hinanden.

Måske jeg burde genoverveje mine prioriteringer, næste gang jeg sorterer i gemmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Annonce