Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Stille, stille, stille, daler isen ned

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling
En corona-stille midtby byder på nye indtryk. Luk øjnene, lyt og tænk på noget som er godt. Bare noget, som er godt. Og flyv så.

Forleden sad jeg på en bænk på Rådhuspladsen i Fredericia.

Det var en usædvanlig stille dag. Det sneede en lille smule. Ikke med egentlige snefnug, men med små iskrystaller. Jeg er sikker på, at både meteorologer og Frøken Smilla har et ord for den slags. Men jeg kommer til kort og kalder dem bare isfnug.

Isfnuggene ramte min vinterjakke med en lillebitte lyd så fin, at jeg blev helt høj. Det må være den mindste, hørbare lyd i en midtby. Til sammenligning ville lyden af en knappenål, der falder til jorden, lyde som tordenbulder.

Lyden mindede mig om Peter Pans fe-veninde, Klokkeblomst, der drysser tryllestøv. Pludselig dagdrømte jeg om, at vi alle kunne flyve op og se det hele lidt ovenfra. Deroppefra er jordfræsende trakasserier næsten ikke til at få øje på. En dejlig tanke.

Nå, men der var jo en grund til, at jeg kunne høre den fine, lillebitte, næsten uhørbare lyd. Nemlig at byens normale lyde - som på alle andre dage ville overdøve isfnuggenes dans på min Kansas-jakke - var væk.

Annonce

Kun vindheksen manglede

Corona-restriktioner havde skruet helt op for den normale januar-stilhed i gågaderne. Midtbyen var så mennesketom, at der kun manglede en vindheks - du ved: Sådan en rullende, tør busk, der i westerns triller gennem hovedgaden i en spøgelsesby.

Jeg elsker livet i Fredericias midtby - noget, der jævnlig skinner igennem i klummen her. Men på den 2. side var det også dejligt med komplet ro. Som at få frisk lyd i ørerne.

Jeg har oplevet det før: Korte, magiske øjeblikke, hvor en by pludselig er komplet stille. Det kan ske overalt - jeg har sågar oplevet det midt i København en gang, jeg forvildede mig derover.


Deroppefra er jordfræsende trakasserier næsten ikke til at få øje på. En dejlig tanke


Men mine ro-fyldte minutter på Rådhuspladsen i Fredericia var ikke kun dejlige. For mens jeg sad der og kunne høre mine egne tanker, slog det mig, at roen skyldtes en alvorlig situation: Corona.

Butikker er lukket ned. Aviser skrumper ind på grund af udeblevne annoncer. Folk må blive hjemme fra jobbet. Folk mister jobbet. Børn må blive hjemme fra børnehaven og skolen. Og nogle dør med den skide virus. Corona er træls. Trælstrælstræls!

Peter Pan siger: Bare tænk på noget, som er godt. OK: Jeg tænker på, at corona forsvandt lige så hurtigt som isfnuggene på min frakke. Uh, hvor jeg tænker!

Hils din nabo fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce