Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Syng en sang om Fredericia

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling
Annonce

Er det svært at rime på "Fredericia"?

Ok, det er måske et rimelig svært rim. Men ikke urimeligt. Og da slet ikke, hvis man tager i betragtning, at Fredericia kan udtales på flere forskellige måder.

Alligevel nævnes Jyllands hovedstad ikke i en eneste pop- eller rock-sang, et eneste hit eller bare en enkelt klassiker. Det kunne jeg godt tænke mig lavet om.

I denne uges udgave af ElboBladet tager vi fat i en række pop- og rockstjerner, brandingeksperter og selv radiolegenden Hans Otto Bisgaard for at se nærmere på rækkevidden af branding via en popklassiker. Og den er lang. Rækkevidden, altså.

I denne tid arbejder byråd, kommune og eksperter med at brande Fredericia, så vi lokale bliver stolte, og tilflyttere vælter ind med skattekroner og velfærd i kølvandet. Hvis de - og du - bladrer ind i denne uges avis, finder du et forslag fra en af landets eksperter på brandingområdet.


Fredericia skal da på hitlisten. Ja, vi skal endda på klassiker-listen, hvis ellers der findes sådan en.


Og lad mig allerede her komme med en spoiler (nej, ikke en aerodynamisk grimrian bag på Brian Båtnaks Opel Monza: Spoiler er nydansk for "utidig afsløring af spændingen i en en fortælling, således at det ellers planlagte aha-øjeblik bliver til et det-vidste-jeg-da-godt-øjeblik"):

Han lægger op til, at vi fredericianere stabler en crowdfunding på benene, så førende musikere mod betaling kan lokkes til at besynge Fredericia. Den slags kan måske virke kunstigt, men på den 2. side blev selveste Landsoldaten-statuen finansieret ved crowdfunding. Der var endda en øvre grænse på tilladte bidrag, så en enkelt pengestærk borger ikke kunne købe sig til hele æren for projektet.

Annonce

Flødeboller for et godt rim

Jeg vil gerne bidrage til Fredericias jagt på hitliste-forevigelse. Jeg lover hermed flødeboller til de, der skriver, indspiller og udgiver en sang, der ryger på hitlisten og omtaler Fredericia.

Teksten behøver ikke som sådan  at handle om Fredericia - vores by må meget gerne bare være scene eller baggrund for sangens historie.

Udfordringen er: Hvad rimer på Fredericia? Rim-ordbøger på nettet er ingen stor hjælp. En af dem foreslår "Felicia" - som er en bilmodel af mærket Skoda.

Men giv ikke op, kære hitmager: Hvis det var let, havde andre jo for længst gjort det. Nu har du muligheden for at markere dig - og Fredericia har masser at byde på af emner for en god sang. Dels er der alle turistbrochurernes pointer om Volden, stranden, Lillebælt, fæstningen, historien og så videre. Og dels er der industrifortiden og arbejderlivet.

Men mest af alt er der fredericianerne. Her er jo både søde piger og stærke drenge - og stærke piger og søde drenge. Her leves liv i alle afskygninger, her er hjertesmerte og amoriner som alle andre steder. Her er fart og fordybelse. Her er rigdom og fattigdom. Her er lykke og ulykke.

Faktisk er der kun én ting, som ikke er her: En hitsang eller en klassiker.

Jeg er klar med flødebollerne.

Hils din nabo fra ElboBladet!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny bog om Skærbæk på vej

Elbobladet

Mad med mening

Elbobladet

Ny liste klar: Her skal du også bære maske eller visir i Fredericia

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Mundbind er på plads mellem indkøbsvarer og skolebøger - efterspørgslen på smarte mundbind er stor

Elbobladet

Trinitatis Kirke har fået ny præst

Annonce