Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Den lille pige ved vejkanten

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Søren Gylling

Fredericia: Forleden kom jeg kørende hen ad Prangervej i Jyllands hovedstad. Bilens termometer viste én grads varme, og sneen på vejen var godt i gang med at smelte.

Her på den 2. side af mine ungdom er jeg blevet mere kuldskær, så jeg sad inde i bilen og syntes, at det var koldt. Men jeg kunne da lune mig ved, at det måske var lidt synd for mig.

Ved et lysreguleret fodgængerfelt stod en lille pige. Der var grønt for mig og rødt for hende, så hun ventede ved kantstenen, mens jeg trillede forbi i blød-filthat-i-måske-glat-føre-tempo. Og hun fik mig til at smile - og nu vil jeg dele det smil med dig.

Annonce


Det var et syn så kærligt, at jeg næsten smeltede.


Pigen på måske seks-syv år var klædt i vinterjakke og støvler. Jeg tror, at hun havde en strikhue på. Og så var hun i en anden verden.

For i favnen havde hun en dukke. Dukken blev vugget forsigtigt fra side til side, som var den et spædbarn, der skulle lulles i søvn. Pigen så med kærlige øjne ned på sin dukke, og lur mig, om ikke hun også sagde nogle små søde ord - eller måske sang lidt for sin elskede lille skat.

Varme midt i kulden

Dukken så ud til at have det godt. Den var lige, hvor den skulle være: Det bedste sted i hele verden. I favnen på sin mor - eller måske en kærlig storesøster. De to var i deres egen lille boble - et sted fuld af kærlighed og varme og fantasi.

Og nu til det allerbedste: Dukken var af sne.

Pigen stod altså med en lillebitte snemand i armene og havde et kærligt og varmt øjeblik med sin lille prins eller prinsesse. Ved kantstenen. I sjap og én grads varme. Med en snemand-baby på armen.

Det var et syn så kærligt, at jeg næsten smeltede.

Jeg elsker, når fantasien vinder over nej-det-er-for-pinligt-fornemmelsen eller jeg-er-for-stor-til-at-lege-tanken. Nej, jeg ikke bare elsker det: Jeg ææælsker det. Og jeg kan blive helt misundelig på børn, der giver sig selv lov til at skabe deres egen verden, hvor voksen-ævl og SoMe-kævl ikke kan nå dem og gøre en god dag dårlig.

Bare det var mig.

Hils din nabo fra ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce