Annonce
Elbobladet

<p>Syge skal holde sig hjemme - kun alvorligt syge skal ringe til lægen</p><p>For mange ikke alvorligt syge ringer til lægen. Det belaster systemet. Bliv hjemme under dynen, se tiden an og lad være med at ringe, hvis det ikke er alvorligt, lyder opf

Coronavirus: Hvis du er syg, så læg dig under dynen, men lad være med at ringe til lægen af frygt for coronavirus.

Det var meldingen fra regionsrådsformand Stephanie Lose (V) under torsdagens pressemøde i Vejle.

Siden coronavirus ramte Danmark for et par uger siden, har rigtig mange ringet til praktiserende læger og lægevagten, og det belaster systemet unødigt, var meldingen fra Region Syddanmark.

- Mange har ikke brug for at se sundhedsvæsnet. Lad være med at bruge lægens tid, sagde Stephanie Lose, der udtrykte forståelse for den bekymring, som præger danskerne.

- Men vi skal have fokus på de egentlig syge. Så vi kan jo kun gentage opfordringen om, at man lægger sig hjem i seng og ikke ringer til lægen, hvis man er syg, sagde Lose.

Ifølge chefen for lægevagten i regionen, Klaus Pedersen, er der ingen grund til at kontakte vagtlægen omkring corona, da rådet alligevel vil lyde at blive i sengen og tage den med ro.

Og først hvis man har følt sig sløj i omkring en uge og oplever vejrtræknings- besvær, er der behov for at ringe til lægen, tilføjede Gitte Jørgensen, præhospitalchef.

Langt det meste behøves ikke tilses af en læge og slet ikke et sygehus. Men man skal til gengæld beskytte sine omgivelser, altså dem der ikke kan tåle sygdommen, de ældre og svækkede.

Gitte Jørgensen, præhospitalchef, Region Syddanmark

Alvorlig situation

- Langt det meste behøves ikke tilses af en læge og slet ikke et sygehus. Men man skal til gengæld beskytte sine omgivelser, altså dem der ikke kan tåle sygdommen, de ældre og svækkede, sagde Gitte Jørgensen, som understregede, at alle - også personer med godt helbred - skal tage corona meget alvorligt.

- Hvis man er lidt sløj og tænker, at man da godt kan gå på arbejde, handle ind eller besøge venner, er svaret nej, det må I simpelthen ikke. For det handler om at beskytte dem, der ikke kan tåle sygdommen. Så tænk på andre og ikke jer selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce