Annonce
Elbobladet

Padlock Chain ruskede, raslede, rockede og rullede i Tøjhuset

Padlock Chain er og har altid været: Christian Mørch (trommer), Kenneth Madsen (bas og kor), Lars Dreymann (guitar og kor) og Peter Friis Autzen (sang og mundharpe). Foto: Ole Sejrup

Lørdag aften gik det fredericianske skrammelrockorkester, Padlock Chain, på scenen i Tøjhuset foran en propfyldt sal.

Annonce

Fredericia: Orkestrets traditionsrige januarkoncert er gennem årene blevet et tilløbsstykke, og også denne gang var køen udenfor spillestedets døre lang. Trods det kølige og fugtige vejr tog de første opstilling allerede godt tre timer inden koncernstart. Undervejs i opholdet blev de småfrysende kø-folk trakteret med suppe fra Café Mair's.

De fire skrammelrockmusikere ankom standsmæssigt i limousine og skænkede en tår champagne eller Underberg til dem, der trængte.- Vi kunne ko ikke bare trille forbi uden at sende en venlig hilsen til køens folk, siger forsanger Peter Friis Autzen.

Hvis det lokale band ikke vidste det, så ved de det nu: De er superpopulære. Tre timer for koncerten havde de første taget opstilling til lørdagens koncert. Foto: Ole Sejrup
Annonce

Døre lukket efter ni minutter

Efter bare ni minutter måtte dørene lukkes, da Tøjhuset havde nået brandmyndighedernes loft for antal mennesker i huset. De, der ikke nåede ind i tide, blev trøstet med en happy hour-øl på Den Engelske eller Mair's - med venlig hilsen fra Padlock Chain og de to udskænkningssteder.

Som altid diskede Padlock Chain op med stribevis af rockklassikere samt enkelte disco-numre, spædet op med en god gang rock. Koncerten indledtes af de lokale Syngepigerne, der på bedste bakkesangerinde-stil sang om varme emner under bæltestedet og under korsettet.

Selvfølgelig kommer et skrammelrockorkester standsmæssigt til deres optræden i Tøjhuset. Foto: Ole Sejrup
Annonce

6. juli Garden

Undervejs i den knap tre timer lange koncert hilste publikum også på en fortrop fra 6. Juli Garden, der kom på scenen og spillede tromme og piccolofløjte.

- Januarkoncerterne på Pakhuset og sidenhen Tøjhuset er noget helt særligt for os i Padlock Chain. Vi tilbyder de mest standhaftige i køen en dejlig siddeplads i venners lag og i rockmusikkens syvende himmel. Vi hælder en hel del mere pjank og hurlumhej i sættet, end når vi normalt spiller. Vi elsker det, og at dømme på reaktionerne fra salen - og travlheden i baren - var vi mange, der hyggede os, siger Peter Friis Autzen.

Aftenens hjemmebane-pjank bød blandt andet på et besøg af Nik & Jay. Eller noget, der lignede.- Ja, ikke mange ved, at Nik & Jays "Lækker" i førsteudgaven handlede om Padlock Chain. Men vi er meget glade for, at de i aftenens anledning fremførte nummeret med den originale tekst. At de to herrer så var smeltet sammen til én, bred og langhåret mand i guldjakke, bidrog jo bare yderligere til den store oplevelse, siger Padlock Chain-sangeren.

Padlock Chain takkede af kort før midnat efter knap tre timers skrammelrock uden pause.

Peter Friis Autzen og de øvrige to i Padlock Chain leverede en svedig non-stop tre timer lang rockkoncert - og skabe en fest, som publikum kan leve højt på længe. Foto: Ole Sejrup
Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce