Annonce
Elbobladet

Par fra Iran blev skilt under flugt: Nu er de gift og driver egen salon i Fredericia

Elnaz er ekspert i at fjerne hår med den snor-teknik, hun lærte i Iran. Her demonstrerer hun på Siavash' kind. Ægteparret har overtaget frisørsalonen i Riddergade 15. Foto: Peter Friis Autzen
Først var de sammen i Iran, men så flygtede hun. Efter nogle år fandt de sammen igen, og nu står parret bag en frisørsalon i Fredericia.
Annonce

Fredericia: Det er næsten, som om nogen havde lagt en plan for Siavash og Elnaz. Som om det var deres skæbne at finde sammen og åbne en frisørsalon i Fredericia.

Ægteparret stammer fra Iran. Og de har opkaldt salonen i Riddergade efter deres søn, Sami.

Den lille dreng på 3½ år er allerede glad for at besøge far og mor i salonen, hvor han tilbyder sin hjælp med en feje og andet. På den måde minder han om sin far, der som dreng i en by uden for Teheran hjalp sin far, der også var frisør som sin far før ham.

Allerede som syv-årig var Siavash sikker på, at han ville være frisør. Også selvom hans far sagde, at han skulle tage en anden uddannelse.

Som ni-årig klippede han for første gang. Håret sad på hovedet af en fætter, og resultatet var så godt, at både fætter og far var tilfreds.

Da han var 14 år, fik Siavash lov at klippe betalende kunder. Så i dag, hvor han er 31 år, har han allerede 17 års erfaring som frisør.

Jeg startede som frisør i vores hjemby udenfor Teherean,da jeg var 14 år.

Siavash Shamsilashkajan

Annonce

Flugt skilte dem

Allerede mens de boede i Iran, fandt Elnaz og Siavash sammen.

Men en dag var Elnaz forsvundet. Hun var flygtet ud af landet og havde været nødt til at gøre det uden at fortælle Siavash om det på forhånd.

- Hun var pludselig væk, siger Siavash.

De to sender hinanden et blik: Den tid gjorde ondt på dem begge.

I nogle år havde de ingen kontakt. Men pludselig fandt de hinanden på internettet. På det tidspunkt var Elnaz endt i Fredericia. De to genoptog kontakten og endte med at blive gift og etablere familie og nu også salon i Fredericia.

- Vi mistede hinanden. Det var så hårdt. Men det er dejligt, at vi har hinanden nu, siger Elnaz.

Annonce

Hår og skønhed

Hos Sami's Hair Cut kan både kvinder og mænd blive klippet. Og også andre hår end de, der sidder på hovedet, kan blive trimmet og fjernet.

Elnaz har mange års erfaring med hårfjerning.

- Jeg bruger en teknik, som ikke ret mange i Danmark kender, siger hun og demonstrerer metoden.

En snor vikles om hænderne på en helt særlig måde. Ved hjælp af rutinerede svirp med fingre og håndled er Elnaz i stand til at fjerne uønskede hår - angiveligt uden den smerte, der normalt følger med hårfjernelse i blandt andet ansigtet.

- Det er en metode, der er helt almindelig i Iran, og vores kunder her er også glade for den.

Parret overtog frisørsalonen i Riddergade for nogle uger siden og har allerede fået ros af kunderne.

- Det er dejligt at blive taget godt imod. Og kunderne - både danskere og andre - anbefaler os til deres venner. Det er dejligt at være i Fredericia, siger Siavash.

Siavash og Elnaz kendte hinanden i Iran, og fandt sammen igen nogle år efter hendes pludselige flugt. Nu har de etableret familie og virksomhed i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce