Annonce
Elbobladet

Paradoks: Corona får koncerter til at vokse

At Thomas Buttenschøn er populær i Fredericia, sås blandt andet da han i sommer spillede på Østerstrand. Her kom corona-restriktionerne på prøve, og Buttenschøn var nødt til at forevige øjeblikket med sin mobiltelefon. Foto: Thomas Buttenschøn
Lidt besynderligt har corona og forsamlingsbegrænsninger ført til, at en række koncerter nu ender med at blive større end først planlagt.
Annonce

Fredericia: Det lyder måske ulogisk og paradoksalt, men nogle koncerter ender faktisk med at vokse som en inddirekte konsekvens af corona-restriktioner, der jo ellers spænder ben for store arrangementer.

Sådan kommer det i hvert fald til at gå for en lille håndfuld koncerter i Fredericia i de kommende måneder.

Koncerterne var planlagt som sid ned-koncerter på Tøjhuset. Corona-restriktioner begrænser det tilladte fremmøde i Tøjhuset. Så nu flyttes koncerterne til Fredericia Teater. Og i teatersalen kan der sidde 400 mennesker og stadig overholde corona-restriktionerne. Det er over 150 flere, end der kunne sidde i Tøjhuset - også uden restriktioner.

Dermed ender koncerterne med at kunne sælge flere billetter end ellers - og det er usædvanligt i disse tider.

En af dem, der flytter sin koncert og derfor kan byde velkommen til et endnu større publikum, er Thomas Buttenschøn, der spiller 18. oktober.


Det er altid dejligt at spille i en teatersal. Det glæder jeg mig til.

Thomas Buttenschøn


- Med restriktioner skal alle jo sidde ned. Det var nu planen for min Tøjhus-koncert under alle omstændigheder. Men i teatersalen kan der sidde mange flere end i Tøjhuset. Så det bliver alle tiders, siger Thomas Buttenschøn.

Salget til hans koncert har for længst sprængt Tøjhusets corona-rammer. Så alternativet til at flytte til den større teatersal var at spille to koncerter. Eller måske tre. Men så giver det mere mening at flytte til teatersalen.

- Det er altid dejligt at spille i en teatersal. Jeg kender Fredericia Teater fra de mange musicals, og jeg glæder mig til at spille der selv, siger Thomas Buttenschøn.

Annonce

Eftertragtet i Fredericia

Sidst, Buttenschøn var i Fredericia, var 8. august, hvor han spillede en gratis koncert på Cirkelbroen på Østerstrand. Og det var et populært arrangement, hvor corona-restriktionerne kom på en prøve.

- Der var mange mennesker. Så mange, at jeg selv kom lidt i tvivl, om afstandskrav  og den slags blev overholdt. Men politiet holdt øje, og alle var søde og glade, siger Thomas Buttenschøn.

Sid ned-koncerter flyttes og vokser

Tre planlagte sid-ned-koncerter er planlagt flyttet fra Tøjhuset til teatersalen. Det er svært at forudsige, hvordan corona-restriktionerne udvikler sig, så flere koncerter kan komme til. Men foreløbig drejer det sig om:

Allan Olsens koncert 8. oktober.

Thomas Buttenschøns koncert 18. oktober.

Teiturs koncert 1. november.

At han er efterspurgt i Fredericia, vidner også billetsalget til hans koncerter her om. I det senere år har alle hans optrædener på Tøjhuset været udsolgt. Så også i dét lys giver det måske mening at rykke til en større sal.

- Det er jo noget andet at spille en stor sal. Og også noget helt andet end strandkoncerten, hvor jeg jo mest spillede greatest hits. På teateret kommer jeg med mit "Doin' my drugs"-show, hvor der er en sammenhæng mellem musikken og med min fond og kampen mod hiv. Så det bliver noget andet - men selvfølgelig lige så hyggeligt og sjovt, siger Thomas Buttenschøn.

Thomas Buttenschøn skulle spille en sid ned-koncert på Tøjhuset. Men den flyttes til teatersalen, der - med restriktioner - har plads til flere, end Tøjhuset har plads til selv uden restriktioner. Det bliver hans debut i teatersalen. Esben Svane er opvarmning. Foto: Morten Rygaard
Også Teitur oplever, at hans koncert vokser som følge af den corona-dikterede flytning til teateret. Det samme gør Allan Olsen. Foto: Ole Rosendahl Svid
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Annonce