Annonce
Elbobladet

Pia ville ønske, hun kunne have hjulpet sin kræftsyge far noget mere: Nu har hun åbnet klinik

Pia Falk er ny i det lille sundhedshus på Erritsø Bygade 92, hvor der er plads til seks behandlere. Foruden Pia Falk, der tilbyder zoneterapi, akupunktur, clairvoyance, healing og kontakt med afdøde, er der også en kiropraktor, en massør samt fysioterapeut i huset. Pia Falk kører dog også gerne ud til folk, ligesom nogle klienter besøger hende hjemme i Brøndsted mellem Pjedsted og Børkop. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Et ønske om at kunne hjælpe sin kræftsyge far mere med hans smerter førte til, at Pia Falk skiftede karrierespor og tog sig en ny uddannelse. I dag sætter hun stor pris på at kunne hjælpe folk på en anden måde, end hun tidligere var i stand til.

Erritsø/Brøndsted: Egentlig er 54-årige Pia Falk uddannet sosu-assistent og har arbejdet mange år i hjemmeplejen. Men da hendes far Bent døde af nyrekræft i 2013, fik det Pia Falk til at træffe en skelsættende beslutning i livet.

Kunne hun da bare have hjulpet sin far med mere end de daglige gøremål som madlavning og hjælp i huset, var hendes tanker. Tankerne fik hende til at skifte retning og tage uddannelsen til zoneterapeut.

- Jeg kunne mærke, at jeg skulle en helt anden vej og gerne ville mere i de alternative behandlinger. Her føler jeg, at jeg kan hjælpe folk på en helt anden måde, forklarer Pia Falk.

Annonce

I dag har hun færdiggjort uddannelsen og har desuden udvidet sit repertoire, der også tæller akupunktur, clairvoyance, healing og kontakt med afdøde.

Etablerer sig i nyt område

Efter at have holdt til i privaten i Brøndsted har Pia Falk lejet sig ind i en lille del af den gamle børnehave på Erritsø Bygade 92, hvor i alt fire behandlere holder til i øjeblikket.

1. august flyttede hun på papiret, men officielt har hun haft klienter i godt en måned på den nye adresse.

- Jeg føler, at folk kender mig godt i mit lokalområde, så det giver god mening for mig at komme længere ud. Samtidig synes jeg, at huset her byder på utrolig mange fordele. Vi supplerer hinanden godt, kan sparre sammen og henvise vores klienter til en anden, hvis vi vurderer, at vedkommende vil have større gavn af det, forklarer Pia Falk.

Jeg kan blive helt høj af at få beskeder fra folk, der sætter pris på min behandling og beskriver, hvordan de kan mærke forskel. Det betyder alt for mig at vide.

Pia Falk

Selv kan hun godt mærke, at folk i Erritsø skal lære hende at kende, og hvad hun står for. Hun ser imidlertid frem til at vise, hvad hun kan tilbyde. Hun er til gengæld ikke i tvivl om, at karriereændringen har været det rette for hende.

- Jeg kan blive helt høj af at få beskeder fra folk, der sætter pris på min behandling og beskriver, hvordan de kan mærke forskel. Det betyder alt for mig at vide, siger Pia Falk, der også gerne kombinerer sine behandlinger - hvis det da giver mening for klienten.

Annonce

Gør en forskel for andre

- Det er spændende, og jeg prøver, så vidt det er muligt at udbrede kendskabet til alle, jeg kender. Jeg kan jo mærke, hvordan vi som samfund eksempelvis er blevet mere stressede. Godt nok er det ikke alle, der vil erkende det eller gøre noget ved det, men for mig giver det god mening, at man gør noget ved sit problem, siger Pia Falk, der også har hjulpet unge med eksamensangst.

Selvom hun aldrig nåede at hjælpe sin far med behandling af smerter i nakken, glæder hun sig over, at hun kan være med til at gøre en forskel for andre.

- Om man er baby eller 90 år, gør ingen forskel, når det kommer til zoneterapi. Alle kan have gavn af det, siger Pia Falk og påpeger, at det kræver forældresamtykke hos klienter under 18 år.

Pia Falk har ingen faste åbningstider. I stedet kan man bestille tider over hendes hjemmeside, facebookside eller via telefon.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Vikingerne kommer til Fredericia

Annonce
Annonce
Elbobladet

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nyt spisested åbner snart i gågade: Henrik og Kevin vil skabe madoplevelser med hyperlokale råvarer

Elbobladet

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødtes til stor gaming-event

Elbobladet

Rejsecafé om en globetrotterfamilie

Elbobladet

Vendersgades fremtid ligger også i fortiden: Butiksejer efterlyser fredericianernes historier om gågaden

Elbobladet

VW er den største importør

Elbobladet

Præstens klumme: Et hjem til alle

Elbobladet

Livestreaming om pandemier i de sidste 200 år

Elbobladet

Droner boomer i popularitet: Disse regler skal du huske

Elbobladet

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Elbobladet

Ugens hund: Jeg skal være jagthund, og jeg kan slet ikke vente

Elbobladet

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Elbobladet

Martin vil skabe et unikt fællesskab blandt surfboards og god kaffe: Surfshop lukker op til nye og større lokaler

Elbobladet

På den 2. side: Tågehorn!

Elbobladet

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Elbobladet

Hvem skal have årets handicappris?

Elbobladet

Fredericia på landkortet: Byrådet satser millioner og går til filmen

Elbobladet

Kageworkshop på biblioteket

Elbobladet

Mæglere har hænderne fulde af skilte: Men færre og færre boliger at købe i Fredericia

Elbobladet

VVS-firma ser stort potentiale i Fredericia: - Ingen opgaver er for små

Elbobladet

Hyundai topper privat salgshitliste

Elbobladet

Sådan skal du lufte ud i vinterhalvåret

Annonce