Annonce
Elbobladet

Piger på musiklejr: Vi gider ikke høre på brok, vi vil bare spille rock

Tilda Sigurdsson (til venstre) og Mia Nørgaard laver en lama-variant af det klasssiek rock-håndtegn, når de går på scenen som bandet The Chemistry Llamas. Foto: Kim Rune

På musiklejren Pop-Pilot kan unge piger frit dyrke musikken. De slår på trommer, spiller bas og skråler rocksange.

Fredericia: 20 unge piger er rykket ind på Ungdommens Hus i Fredericia. Pigerne, der er mellem 13 og 16 år, deltager i musiklejren Pop-Pilot.

Den seneste uge har pigerne skrevet musik, sunget og spillet, hjulpet godt på vej af de kvindelige instruktører, der alle er udøvende sangere, sangskrivere eller producere samt en enkelt trommeslager.

Pop-Pilot begyndte i 2012 som led i kampen mod den skæve kønsfordeling i musikbranchen, hvor op mod 80 procent er mænd.

- Vi skaber et frirum, hvor det ikke er drengene, der stryger hen til trommer, bas og guitar, mens pigerne kun får lov at synge. Her kan pigerne frit rykke rundt og prøve noget forskelligt, siger sanger og sangskriver Kamilia Amélie, der for femte gang er instruktør hos Pop-Pilot.

Pigebandet Økologisk Druesaft indspiller en sang, de selv har skrevet. Foto: Kim Rune
Annonce

Pæne piger

Piger fra hele landet deltager i Pop-Pilot, men også nogle lokale har fundet vej til Ungdommens Hus. Fra Fredericia deltager Mia Nørgaard og Tilda Hviid Sigurdsson, der begge er 13 år. Det er anden gang, pigerne er med på musiklejren.

- Jeg kan godt lide at spille musik, og så er her rigtig hyggeligt. Man lærer nye folk at kende og har det sjovt, siger Tilda Hviid Sigurdsson.

På Pop-Pilot-campen bliver pigerne inddelt i bands. De 13-årige spiller i bandet The Chemistry Llamas og har komponeret en overraskende sang.

- Alle andre laver pop, men vi har valgt at skrive en rocksang, fortæller pigerne.

Rock er ellers ikke pigernes foretrukne genre. En medhjælper på lejren - en såkaldt storesøster - tænkte, at pigerne trængte til et lille skub.

- De var sådan nogle pæne piger, der ikke ville spille rock. Derfor lavede jeg et væddemål med dem, fortæller storesøsteren, der nu skylder hele bandet sodavand.

Pigerne fortæller, de giver den hele armen med rock og rul.

- Vi synger ikke i mikrofonerne - vi råber! Teksten handler om at spille rock, for det er der ikke mange pigebands, der gør. Vi gider ikke høre på brok, vi vil bare spille rock!

Alle Pop-Piloterne er samlet til et kursus om improvisation i musikken. Foto: Kim Rune
Alle her vil date ham fra L.I.G.A, synger alle pigerne, til lyden af ukulele. Bandet L.I.G.A gav en intimkoncert for pigerne onsdag aften. Foto: Kim Rune
Under musiklejren har pigerne sovet i den store sal på Ungdommens Hus. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce