Annonce
Elbobladet

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Ugur Kocan er klar til at tage afsked med Assos Pizza & Sandwichbar, som han har været indehaver af gennem de seneste 21 år. Helt slut er det dog næppe her og nu. Når den rette står klar til at overtage pizzeriaet, hjælper Ugur gerne med til, at vedkommende kommer godt fra fra start. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Det er vigtigt at mærke efter og sige stop, når kroppen ikke kan være med længere. Det gør 58-årige Ugur Kocan nu. Efter 21 år med pizzeria på Axeltorv kan han skimte enden på tiden som pizzamand. Derfor har han sat sit pizzeria til salg.

Fredericia: Nattelivet er vendt tilbage. Det samme gælder omsætningen hos Assos Pizza & Sandwichbar, som i særdeleshed har mættet sultne munde i de sene nattetimer på Axeltorv.

De seneste 21 år er det sket med Ugur Kocan som ejer, men snart kan æraen med den 58-årige fredericianer i spidsen. I hvert fald satte han for et par måneder siden pizzeriaet til salg.

Selv havde Ugur gerne fortsat i flere år, men grundet helbredsmæssige årsager er han nået til den erkendelse, at han snart er færdig i pizzabranchen.

Annonce

- For halvandet år siden – samtidig med at coronaen kom frem – fik jeg en blodprop og efterfølgende sukkersyge, som har gjort, at jeg har tabt mig meget, fortæller Ugur.

En ulykke kommer sjældent alene. Det gælder heller ikke i Ugurs familie, hvor lillebroren Rasim, som Ugur har drevet Assos sammen med, ligeledes blev ramt af en blodprop. Det skete for tre måneder siden.

- Hans blodprop fik mig til at stoppe op og tænke over livet. Vi har kun et liv, og vi har været i branchen i mange år - nu siger kroppen stop. Det er alene af den årsag, at butikken er sat til salg, siger Ugur.

Helbredet er ikke som førhen

Efter en lang periode, hvor en del af det faste klientel, nattelivet, har været væk, har Ugur ellers glædet sig til at hilse såvel ædru som berusede kunder velkommen til en pizzaslice eller durumrulle, mens størstedelen af byen har sovet.

- Når min butik ligger så centralt, vil folk gerne have noget at spise, når de er i byen og fester. Efter at nattelivet er åbnet igen, har jeg mødt mange, som har glædet sig over gensynet med os. Jeg har kunnet opleve, hvordan folk er taget tidligere hjem, fordi de bliver hurtigere fulde, siger Ugur og ler.

- Så det er ikke omsætningen, der bekymrer mig. Det gør mit helbred til gengæld, og derfor synes jeg, det er det rette tidspunkt, at nye kræfter tager over. Godt nok ser jeg fit ud, men heroppe kan jeg godt mærke en stor forskel, siger Ugur og peger imod sit hoved:

- Jeg kan stadig gøre mange ting, men når hovedet ikke altid vil med på samme måde, er det hårdt. Jeg skal sove tidligt og have min medicin, og af og til bliver jeg hysterisk og sur, hvilket jeg ellers aldrig har været. Men det er konsekvensen af blodproppen og sukkersygen.

Jeg kan stadig gøre mange ting, men når hovedet ikke altid vil med på samme måde, er det hårdt. Jeg skal sove tidligt og have min medicin, og af og til bliver jeg hysterisk og sur, hvilket jeg ellers aldrig har været. Men det er konsekvensen af blodproppen og sukkersygen.

Ugur Kocan, indehaver af Assos Pizza & Sandwichbar
Annonce

Har fået henvendelser

Pizzeriaejeren har fået et par henvendelser, efter han har sat pizzeriaet til salg.

- Jeg var tæt på at sælge butikken forleden, men køberen hoppede fra til sidst. Jeg ved ikke, om det skyldes, at folk ikke tør kaste sig ud i det, men jeg vil rigtig gerne hjælpe en ny ejer godt i gang. Efter 21 år med Assos betyder det også meget for mig, at en ny ejer kommer godt fra start, forklarer Ugur.

Han er også åben for forpagtning af pizzeriaet, der holder til i lokaler, Ugur ejer, og også er åben for et salg af.

Til daglig gør han sig ligeledes som holdleder for FC Fredericias 1. divisionshold. Den opgave har Ugur ingen planer om at forlade. Til gengæld håber han på at skifte pizzaerne ud med et job, der inkluderer mindre arbejdspres og færre arbejdstimer i fremtiden.

Én ting er dog sikkert. Det bliver ikke nemt at tage afsked med pizzeriaet.

- Assos er på mange punkter som et barn for mig. Jeg har været med til at skabe det og haft det helt tæt på mig i store dele af mit liv, men vi skal videre på et tidspunkt. Sådan er livet bare, siger Ugur.

Skulle man være interesseret, kan det oplyses, at Assos Pizza & Sandwichbar koster 340.000 kroner. Derudover skal en potentiel køber være forberedt på at betale husleje, hvis ikke vedkommende har planer om at købe lokalerne, der også er til salg.

Annonce
Elbobladet

Landsdækkende kæde kommer til Fredericia: - Det er et godt område for os

Annonce
Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Annonce
Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brandmand landede jobbet, han havde drømt om i 16 år: - Jeg bliver helt tændt af holdånden

Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Elbobladet

Pinse for hele familien med hoppeborg og kagemand

Elbobladet

Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Annonce