Annonce
Elbobladet

Planer om ny stor blomsterkonkurrence i Fredericia: Deltagere står på stilke

I lighed med i 2006, 2007 og 2008 er der planer om en ny omgang 6. Juli Cup i Fredericia op til 5. og 6. julifestlighederne i 2021. Deltagere fra flere lande skal dyste i blomsterkunst og landart på en del af Fredericia Vold. I 2008 arbejdede floristerne også volden (billedet). Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen
I lighed med tre år i 00'erne skal blomsterkunstnere fra flere lande dyste i deres kunnen i Fredericia til sommer. Og de er sultne.

Fredericia: Fredericia Kommune, den lokale præmievindende florist og blomsterhandler, Lene Møller Christiansen, Iris Blomster, og kommunikationsmanden, Thomas Kvist Christiansen, Fredericia, går sammen om en ny international kappestrid.

- Nogle af verdens skrappeste florister og landart-kunstnere besøger Fredericia. I tre dage skal de alle dyste om at lave det flotteste kunstværk på byens voldareal - udelukkende ved at bruge de materialer (blomster, planter, buske og grene), som er tilgængelige i naturen på denne tid af året.

Det oplyser de tre i en pressemeddelelse om en ny omgang 6. Juli Cup fra 1. til 4. juli 2021 - såfremt corona-restriktionerne tillader det.

Annonce

Den internationale landart-konkurrence skal være en kreativ og kunstnerisk optakt til de årlige historiske mindedage 5. og 6. juli, hvor byen markerer 172-års dagen for det sejrrige udfald fra Fredericia i 1849, skriver de:

- Fra den 1. juli og tre dage frem vil omkring 18-20 blomsterkunstnere arbejde på den del af voldterrænnet, der ligger efter Den Hvide Bro og til DSB's mindelund på den anden side af Prangervej.

De står allerede på stilke

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at konkurrencen bliver en succes. Havde det ikke været for den aktuelle covid-19-pandemi, der jo besværliggør flyrejser, havde vi allerede nu haft et stort antal deltager, der var klar til at rejse til byen, fortæller blomsterhandler Lene Møller Christiansen:

- Mange har talt om konkurrencerne dengang i 2006-2008 og har blot ventet på, at den blev genoptaget.

- Formentlig vil vi i år kunne præsentere 10 hold med deltagere fra Skandinavien. lyder det fra floristen, der selv har vundet mange konkurrencer.

Annonce

Nu med finte:

Blomster og planter har som bekendt altid spillet en vigtig rolle under 6. juli fester i Fredericia. Som dekorationer og hæder på grave og mindesmærker og til pynt under begivenheden.


Nogle af verdens skrappeste florister og landart-kunstnere besøger Fredericia. I tre dage skal de alle dyste om at lave det flotteste kunstværk på byens voldareal - udelukkende ved at bruge de materialer (blomster, planter, buske og grene), som er tilgængelige i naturen.


- Når konkurrencen nu genoptages, ønsker Fredericia Kommune at sætte et ekstraordinært fokus på den truede biodiversitet, forklarer kommunen, Lene Møller Christiansen og Thomas Kvist Christiansen, fra Kvist Kommunikation:

- Mange dyre- og plantearter på jorden er allerede uddøde, og flere arter er i fare for at uddø. Det skyldes, at dyr og planter har sværere ved at finde egnede levesteder de steder, hvor vi mennesker bygger, dyrker jorden eller bor.

- For at bremse denne udvikling skal vi passe godt på naturen og sikre, at der er plads til mange forskellige arter. Fredericia Kommune ønsker med denne landart-konkurrence at sætte fokus på biodiversiteten.

Husker du konkurrencerne i 00'erne?

Det er ikke første gang, internationale blomsterkunstnere besøger Fredericia for at dyste.

Fra 2006 til 2008 var Fredericia vært for den internationale 6. Juli Cup, hvor florister i tre dage konkurrerede om at lave de flotteste blomsterværker - både på Rådhuspladsen og på voldterrænnet.

Konkurrencen var en del af en stor kommunal indsats for at skabe flere aktiviteter omkring de årlige mindedage 5. og 6. juli.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: De to løb

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Tyson gennemblødte fars seng med tis - når man skal, så skal man

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Så nemt er det at gøre sommerhuset til en helårsbolig

Elbobladet

På den 2. side: Skygger på dåse

Elbobladet

Prisregn over det lokale foreningsliv: Se alle vinderne her

Elbobladet

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Elbobladet

Dyveke - musik fra gamle dage

Elbobladet

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Elbobladet

Bliv klogere på parforhold og forelskelse

Elbobladet

Kuga ser ud til at holde hjem

Elbobladet

90 år og frisk som en fisk i havet: Per er frivillig morgenfugl hver dag

Elbobladet

83-årige Ib har skabt unik have: Nu nyder han sit otium blandt sine påfund

Elbobladet

Brug disse æbletricks til at få saftige kager og brød

Elbobladet

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Elbobladet

Kangoo vandt vigtig kåring

Elbobladet

Business Fredericia ansætter erhvervskonsulent med særlig fokus på energi og klima

Elbobladet

Lokale kunstnere inviteres til Fredericia Art Festival

Elbobladet

Kræfterne er der ikke længere: Loppemarked takker af

Elbobladet

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Elbobladet

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Elbobladet

Traditioner har ingen alder -  5. generation skød sig til konge-titel

Elbobladet

Fire lokale danmarksmestre kåret ved lokalt sejlerstævne

Elbobladet

Præstens klumme: "Hva' ham Jesus, var han sådan en alfahan?"

Annonce