Annonce
Elbobladet

Politikere puster liv i langvarigt ønske om oplevelseshus i Madsbyparken

Økolariet i Vejle bruges - som det ses på billedet - blandt andet i undervisning af skoleelever. Det samme er tanken med "Det Grønne Hus", der ifølge politikerne skal etableres i Madsbyparken. Arkivfoto: Mette Mørk
I de sidste fire budgetforlig er der afsat penge til at begynde planlægningen af et oplevelseshus i Madsbyparken, men er projektet ikke kommet tættere på realisering - før nu.
Annonce

Fredericia: En idé, der oprindelig var nævnt i Fredericia Kommunes budget 2017, er efter flere års stilstand igen kommet op til overfladen.

Det drejer sig om et politisk ønske om at etablere et ”Grønt Hus” i Madsbyparken. Ved de seneste fire års budgetforlig er der afsat 200.000 kroner til at sætte gang i projektet, der skal blive til ”et leg, lærings- og oplevelseshus, hvor naturvejledning, bæredygtighed og miljøansvarlig adfærd sættes i fokus,” som det står i budgetforliget for 2017.

Det var Enhedslistens Cecilie Roed Schultz, der i forbindelse med årets budgetforhandlinger spurgte ind til, hvorfor der ikke var sket noget med planerne. Svaret var, at planerne ville komme på det næste møde i miljø- og teknikudvalget, hvilket det nu har været. Her besluttede udvalgsmedlemmerne at lave en projektorganisation, der i første omgang skal drøfte forslaget med Madsbyparken. Herefter skal de 200.000 kroner, der er afsat, bruges til at undersøge, hvilke mulige samarbejdspartnere huset kan etableres med. Det glæder Cecilie Roed Schultz.

- Det passer rigtig godt ind i vores bæredygtighedsstrategi, vores tanker omkring Naturpark Lillebælt og alle de strategier, vi har på området i det hele taget. Kolding har Nicolai for børn, og Vejle har Økolariet. Vi har selvfølgelig legeparken, men det er primært, når det er godt vejr, at den bliver benyttet. Vi mangler noget, som kan skabe gejst, læring, engagement og sjove øjeblikket for vores børn og unge, siger hun.

Min drøm er, at det er en blanding af Økolariet, Nicolai for børn og Experimentarium

Cecilie Roed Schultz, byrådspolitiker Enhedslisten

Annonce

Konceptet skal udvikles

Ifølge udvalgsformand Christian Bro (S) er det endnu uvist, hvilken forvaltningsafdeling der skal varetage de indledende opgaver.

- Projektorganisationen bliver forankret hos os, men om det bliver teknik, miljø, natur eller måske en ude fra affald og genbrug, der bliver tovholder på det, ved jeg ikke. Det må forvaltningen prøve at kigge på, hvem der vil være god til det. Det blander vi os ikke i, siger han.

I de tidligere budgetforlig er der lagt op til, at projektet skal finansieres ved en kombination af kommunalt driftstilskud, fonde, energi- og forsyningsselskaber. Cecilie Roed Schultz tror også, at nogle private virksomheder måske kan have interesse i at bidrage økonomisk.

- Der er afsat et halv årsværk, eller hvad der nu skal til for at finde ud af, hvad de forskellige virksomheder vil give. Det kan også være sådan nogle som Google. Energinet og Ørsted har lyst til at spille med ind. Det kunne man godt forestille sig, men nogle skal have tid til at snakke med dem og udvikle koncepter.

- Min drøm er, at det er en blanding af Økolariet, Nicolai for børn og Experimentarium, siger Cecilie Roed Schultz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce