Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Julegaven, der ikke kan gå i stykker

Kirsten Nielsen har skrevet denne uges præsteklumme. Arkivfoto

Julen 2020 kommer vi altid til at huske. Husk mundbindene, håndspritten, afstanden, den del af familien vi måtte undvære, fordi vi kun måtte være samlet få ad gangen, og Fredericia blev rød kommune med nedlukning og hvad deraf følger! Selvom vi glæder os, ser vi vel netop i år julen i møde med også bange og bekymrede hjerter.

Skåret ind til benet er julens budskab, at Gud kom til verden for at dele sorger og glæder med mennesker; han er for altid en del af ethvert menneskes liv. Jul handler ikke om, at mørket forsvinder i menneskers liv, men om, at Gud er sammen med et menneske i dets mørke. Han er der med sit lys, så vi hver dag kan finde nye kræfter og nyt mod til at kæmpe mod sorger, sygdom og tab. Det er Guds julegave til os, og den kan vi aldrig slide op.

En juleaften for nogle år siden fik en lille treårig dreng, Martin, den julegave han havde ønsket sig allermest: En fjernstyret politibil med udrykningshorn og blåt lys på taget. Da Martin havde pakket sin gave ud, begyndte legen: Bilen susede fra den ene ende af stuen til den anden, mens den lyste og hylede øredøvende, men pludselig gik den i stå: Den stod helt stille og ville ikke køre en centimeter mere.

Martin stod lidt fortabt mellem sine andre gaver og så på sin ødelagte politibil. Martins far satte sig på gulvet og prøvede forsigtigt at reparere bilen, men efter en tid sagde han: "Jeg kan ikke gøre noget; du kan ikke køre mere i aften, Martin! Motoren vil ikke mere – den er helt død!"

Da brast det for lille Martin. Han begyndte at græde og sagde mellem nogle hulk til sin far: "Jamen, far, kan man da slet ikke få en julegave, der ikke kan dø?" Faderen tænkte sig lidt om og sagde så: "Jo, min søn, det kan man faktisk godt. For alle menneskers egentlige julegave, Jesus – Han kan aldrig dø. Lige meget hvad der sker, så kan Gud aldrig dø."


"Jamen, far, kan man da slet ikke få en julegave, der ikke kan dø?" Faderen tænkte sig lidt om og sagde så: "Jo, min søn, det kan man faktisk godt. For alle menneskers egentlige julegave, Jesus – Han kan aldrig dø. Lige meget hvad der sker, så kan Gud aldrig dø."


Og 3. juledag, da forretningerne igen holdt åben, fik Martin sin ødelagte politibil byttet til en ny, der ikke var i stykker. Men han glemte aldrig faderens ord om julegaven, der aldrig kan dø.

Det er, hvad julen skal sige til os: Gud kan aldrig dø, og Hans gave til os hører aldrig op: Et løfte om, at Han til enhver tid følger os – også i en coronatid. Vi skal hver dag gå ud i dette skønne og besværlige liv med tro. Tro, der gør at vi kan finde ro i os selv, fordi hverken du eller jeg skal leve alene. Vi har en Gud, der selv kender menneskers liv til bunds, og derfor kan Han leve vores liv sammen med os.

Jul er at fylde sit hjerte med ordet om, at Gud altid holder ud med os, og at turde tro, at hans julegave – Jesus Kristus – ikke kan dø, men er hos os hver dag og hjælper os med at leve den.

Glædelig jul!

Annonce
Annonce
Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce