Annonce
Elbobladet

Pressefotograf hædres for billeder taget i Fredericia: - Der skal være et budskab

Fire af Peter Leth-Larsens pletskud fra 2019. Hvilket eller hvilke billeder, han ender med at blive hædret for, står først klart, når vindere og billeder bliver offentliggjort 6. marts. Det er Pressefotografforbundet, som siden siden 1974 har stået bag Årets Pressefoto. Foto: Peter Leth-Larsen
Peter Leth-Larsen, der har sin daglige gang som pressefotograf hos blandt andet Fredericia Dagblad, har taget et eller flere af årets bedste pressefotos.
Annonce

Fredericia/Middelfart: Pressefotograf Peter Leth-Larsen, der primært tager billeder til Fredericia Dagblad og Fyens Stiftstidende for Jysk Fynske Medier, er nomineret til Årets Pressefoto.

En jury har barberet 2.678 fotografier og 35 web- og tv-produktioner fra 2019 ned til de bedste billeder i 13 kategorier - heriblandt Årets Pressefoto og Årets Portræt. Hvilken eller hvilke kategorier, Peter Leth-Larsen er nomineret til, offentliggøres 6. marts i København, hvor en udstilling med de bedste pressefotos fra året, der er gået, samtidig åbner.

Den 50-årige pressefotograf, som blev uddannet pressefotograf i 1995, er stolt af nomineringen.

- Jeg tror, at der i ethvert menneske ligger en grundlæggende glæde ved at blive anerkendt, og der er jeg ikke hverken større eller mindre end alle mulige andre mennesker. Så selvfølgelig er jeg glad og stolt, fordi det er en anerkendelse af mit arbejde, og det er et nåleøje at komme igennem, siger Peter Leth-Larsen.

Pressefotograf Peter Leth-Larsen har tidligere været med til at vinde Spadestiksprisen. Sammen med journalist Rikke Hyldgaard vandt han prisen for en række artikler om en soldats udvikling fra beslutningen om at blive soldat i Afghanistan, til han kommer hjem som en forandret og modnet mand med voldsomme oplevelser i bagagen. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Følelser er afgørende

Peter Leth-Larsen er tidligere blevet anerkendt for sine billeder. Ved Årets Pressefoto i 2008 blev han hædret i sportskategorien for et billede af løbefænomenet Usain Bolt i forbindelse med OL i Beijing. I 2011 modtog han sammen med journalist Rikke Hyldgaard Spadestiksprisen for årets bedste undersøgende journalistik. Han fortæller, at det ikke er hvert år, han sender billeder til vurdering ved Årets Pressefoto, men det var altså tilfældet sidste år.

Hvad er det for nogle kriterier, du vurderer ud fra, når du siger: ”Det her billede blev godt?"

- Jeg vil gerne lave billeder, som har et humoristisk indslag. Jeg kan godt lide, at der er et lille twist, så der kommer et smil på læben hos beskueren. Men det kan også være noget alvorligt. Der skal helst kunne læses følelser ud af billedet, og som modtager skal der helst være en reaktion. Du skal kunne reagere på billedet - ellers er det bare ligegyldigt, og så skøjter man hen over det.

- Hvis man opfatter billeder som en form for kommunikation, skal der være et budskab, og hvis det ikke hverken kan afkodes eller aflæses både klart og også gerne med en vis pondus, så er billederne ofte ligegyldige og bliver til fyld, som ingen har glæde af, siger Peter Leth-Larsen.

I forbindelse med en sparerunde i Jysk Fynske Medier i oktober, der blandt andet ramte en række fotografer, blev Peter Leth-Larsen opsagt. For ham betyder nomineringen derfor, at han får endnu en anerkendelse til cv'et, han kan bruge i sit fremtidige arbejdsliv.

- Da verden i løbet af det næste halve års tid ser anderledes ud, når jeg skal ud på det frie marked, er det ikke det værste visitkort at få med, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce