Annonce
Elbobladet

Rådhuspandekager og masser af anerkendelse: Skolepiger fik stor oplevelse i byrådssalen

Borgmester Steen Wrist (S) og formand for kultur- og idrætsudvalget, Peder Tind (V), blev en del af holdfotoet med pigerne fra Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé. Om de to herrer også fik autografer med sig, er uvist. Anerkendelse og respekt fik pigerne i hvert fald masser af. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
For en uge siden modtog skolepigerne fra Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé sølvmedaljer i den landsdækkende skolefodboldturnering. 6. maj blev den flotte holdindsats fejret med pandekager på rådhuset.

Fredericia: Støvler, benskinner og resten af fodboldoutfittet var blevet derhjemme. Til gengæld ventede der endnu en stor oplevelse, da sidste kapitel om årets store præstation af skolefodboldpigerne fra Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé skulle skrives.

For godt nok blev det ikke til en kamp på Monjasa Park. Men idéen om rådhuspandekagerne, som dagbladet luftede efter semifinalesejren, skulle eleverne ikke snydes for, efter de havde vundet sølvmedaljer i Ultra Skolepokalen.

Derfor var de fredag middag inviteret til is, pandekager og sodavand i byrådssalen, hvor borgmester Steen Wrist (S) og formanden for kultur- og idrætsudvalget, Peder Tind (V), repræsenterede kommunen, mens en anden af byrødderne, David Gulløv (S), i dagens anledning måtte tage plads på bænken som skolelærer og holdleder for pigeholdet.

Annonce

- I kan selv bestemme, hvem I har lyst til at være, jokede Peder Tind, da skolepigerne, der går i 7.-9. klasse, entrerede byrådssalen og blev henvist til de ovale borde i salen.

Så ringes der ind i byrådssalen. Nej, det var ikke Steen Wrist, der fik fornøjelsen af det denne fredag. Derimod havde 15 fodboldpiger indtaget byrådsmedlemmernes stole, da de skulle smage rådhuspandekager - med is. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Selvom der hverken var tale om byrådsmøde eller pressemøde forud for en vigtig kamp, var lokalpressen mødt talstærkt frem.

- I har gjort det anerkendelsesværdigt godt, fortalte den stolte borgmester til pigerne og tilføjede, at de derfor som de første efter coronapandemien skulle hædres med rådhuspandekager.

Hvis koncentrationen og disciplinen til at sidde roligt og lytte efter er lige så eksemplarisk i klasseværelserne som i byrådssalen, må det være en leg at være skolelærer for de 15 skolefodboldpiger fra Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

- En kommune som Fredericia med 50.000 indbyggere er en relativ lille kommune i forhold til andre, og alligevel formår vi at sætte os på landkortet gennem jeres præstation, så jeg synes, det er hammer-hammerflot, sagde Peder Tind.

Pandekagerne godkendt

De 15 piger modtog de fine ord med smil og jysk besindighed.

Undervejs i Ultra Skolepokalen har de været på McDonald's efter sejrene i turneringen, der har budt på mange ture vest for Storebælt. Derfor blev smilene ekstra brede, da Michael Overgaard Andersen og Tina Grønholdt Hansen fra ADP overrakte dem en check på 200 kroner per mand til enten Café Vivaldi eller Urbania Street Food.

Skolefodboldpigerne har mulighed for endnu en fællestur og -oplevelse i den kommende tid. Fra ADP modtog de således en check på 200 kroner per spiller til enten Café Vivaldi eller Urbania Street Food. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

- Vi havde ikke regnet med, at vi ville sidde her, da vi stillede op til skolefodbold. Det er lidt vildt, sagde Sia Hoffmann, der går i 9. klasse på skolen, imens hun spiste pandekager ved siden af Marie Dahlmann fra 7. årgang.

Sådan gik det Ullerup Bæks Skolen afdeling Nørre Allés pigehold

Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allés kampe i Ultra Skolepokalen - 12 kampe, 11 sejre, 1 nederlag:

Gruppespil 1: Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden 12-0, Kirstinebjergskolen 4-0, Fredericia Realskole 3-0.

Gruppespil 2: Ødsted Skole 2-1, Sct. Michaels Skole 3-0, Lillebæltskolen 13-0.

Regionskampe slutspil, kvart-, semi- og finale: Tingløkkeskolen 6-2, Brandkjærskolen 3-1, Hjalleseskolen 4-1.

Landsdækkende slutspil, kvart- og semifinale: Vildbjerg Skole 4-1, Muldbjergskolen 5-0.

Finale på Odense Stadion: Københavns Skole og Idrætsakademi 1-2.

Er det første gang, I er her i byrådssalen?

- Jeg tror, mine forældre blev gift her, men ellers har jeg aldrig været her, sagde Sia Hoffmann og grinte, imens Marie Dahlmann fortalte, at det var første gang for hende.

- Det er stort at få anerkendelse fra nogle af dem, som er med til at afspejle og repræsentere byen, og høre, at de også ser vores fodbold, sagde Sia Hoffmann.

- Ja, man bliver lidt stolt over at få al den ros. Jeg har også oplevet at få ros fra familie, naboer og venner. Det er selvfølgelig dejligt, sagde Marie Dahlmann.

Og hvordan smager pandekagerne så?

- De er gode. De er rigtig, rigtig gode, sagde de to piger samstemmende.

Vi havde ikke regnet med, at vi ville sidde her, da vi stillede op til skolefodbold. Det er lidt vildt.

Sia Hoffmann, elev i 9. klasse på Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé og en del af skolens pigefodboldhold
Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Annonce
Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Du risikerer at blive spurgt: Hvad skal vi sælge Fredericia på til turisterne?

Elbobladet

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Elbobladet

S-profil i Fredericia er ny mand i spidsen for sosu-skoles bestyrelse

Kultur

Hans blev kaldt nazi-unge og har nu skrevet en bog om barndommen

Elbobladet

Natklub-ejer er stolt efter prisuddeling i Barcelona

Elbobladet

Julie havde en elevtid fuld af prøvelser - nu er hun udnævnt til årets bedste lærling

Elbobladet

Præstens klumme: Da kunstneren blev præst for præsten

Elbobladet

På den 2. side: Skraldespand og some-brydere

Annonce